AleBrowar, Rowing Jack

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

AleBrowar, Rowing Jack

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • rafalek21
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2015.04
    • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnozłoty, klarowny. [5]
    Piana: Średnio obfita, jasna, średnie i drobne pęcherzyki, średnio trwała, dość słaby lacing. [3.5]
    Zapach: Wyraźnie grejpfrutowy, w tle trochę ziół i owoców tropikalnych, naprawdę przyjemny aromat, szczególnie po lekkim ogrzaniu. [4.5]
    Smak: Lekko słodowy, karmel, wyraźne cytrusy, średnie ciało, lekka słodycz szybko kontrowana całkiem wysoką grejpfrutową goryczką, z lekko zalegającym ziołowym posmakiem. [3.5]
    Wysycenie: Średnie - pasuje. [4]
    Opakowanie: Ładna etykieta, lepsza od 2 ostatnich wzorów, komplet informacji, powrót do nowego-starego kapsla(tego z logo AleBrowaru) [4.5]
    Uwagi: W zapachu bardzo przyjemne, smakowo trochę gorzej, ale mimo wszystko całkiem smaczne i poprawne AIPA. Na pewno lepsze niż ostatnie wypusty z Gościszewa. Ciekaw jestem jakie wyjdą inne piwa z AleBrowaru. Warka do 21.09.2017.

Moja ocena: [4]

Comment

• Admirador
      Porucznik Browarny Tester
      • 2015.03
      • 431

Warka 24/10/17
      Zgodzę się, że to piwo nie cieszy tak jak kiedyś. Cokolwiek spowszedniało.
      Ale (przynajmniej ten egzemplarz, który piję) jest naprawdę dobre. Przyjemny, intensywny (choć oczywiście spodziewany) "amerykański" aromat. I naprawdę wysoka (no może średnia w kierunku wysokiej), szlachetna grapefruitowo-ziołowa goryczka.
      Ostatnia zmiana dokonana przez Admirador; 2017-05-25, 23:10.

Comment

• Marianowar_pl
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2017.03
        • 39

Piłem go jakieś 3 miesiące temu i było naprawdę świetne. Świerze z bardzo dobrą goryczką i aromatem. Nie piłem wcześniejszych warek ale ta wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marianowar_pl
          Piłem go jakieś 3 miesiące temu
          Czyli nie piłeś tego piwa, tylko z Gościszewa.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• qbaseq
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.07
            • 100

Warka 20.12.2017
            Męczę je już godzinę, dopiję ale nie tego oczekiwałem. Żadna konkurencja dla kilku-kilkunastu naprawdę dobrych AIPA polskiej produkcji.
            Jest ciężkie, wręcz przymulające i chociaż ma cechy charakterystyczne dla stylu ( który bardzo lubię ) ale niewiele to daje bo efekt końcowy jest rozczarowujący.
            Może to pojedyncza nieudana warka ale chyba nie będę tego testował, na razie odpuszczam - a pamiętam że Rowing Jack obok Ataku Chmielu
            to był kilka lat wstecz jeden z najlepszych "kraftów" w tym stylu piwnym ...

Comment

• dlugas
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.04
              • 4015

A ta warka z Lidla zbiera pozytywne recenzje
              czyli norma, raz udane piwo, raz nie dopilnowane. Jednemu smakuje a innemu wręcz przeciwnie. Po staremu :]
              Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
              Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
              FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Lhunbleidd
                • 2014.06
                • 196

Wczoraj kupiłem Lidlowego Krafta i faktycznie nie jest źle. Jest sporo cytrusów i w aromacie i w smaku i zaskakująco niewiele karmelu. Wypity tydzień temu Atak Karmelu niegodzien jest Jackowi czyścić kapsla...

Comment

• SteamPunker
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2015.07
                  • 59

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedziano-karmelowa. Raczej nieprzejrzyste, ale nie nie jakoś przesadnie mętne. [4.5]
                  Piana: Kiepsko jak na pszenicę w zasypie. "Wymuszona", dość duże pęcherze i raczej szybko opada. Najsłabsza strona piwa. [3.5]
                  Zapach: "Mgiełka" zaoferowała spodziewanego grejpfruta, potem nieco multiwitaminy. Żywiczność na granicy autosugestii. [4]
                  Smak: Pierwszy łyk i zdziwienie – autentyczna truskawka w smaku. Później pojawia się lekko zalegająca ziołowa goryczka.
                  Podczas picia wyłaniają się kolejne czerwono-pomarańczowe owoce: cierpki granat, czy kwaskowata żurawina. Ciemniejsze słody i sporo gatunków amerykańskiego chmielu zrobiły niezłą robotę w tym (East Coast American) IPA. [4.5]
                  Wysycenie: Średnie, nieco za niskie – przez co piwo wydaje się ciężkawe. [3.5]
                  Opakowanie: Klasyka AleBrowaru z kompletem informacji Plus za powrót do poprzedniego kapsla. [5]
                  Uwagi: Zakupione w sieci niemieckich marketów po 6,99 i nie żałuję. Naprawdę solidna IPA, może nieco przyciężkawa ale ma wszystkie cechy stylu. Warka 07.02.2018.
                  Mam nadzieję, że to jednorazowa akcja i piwa ze stałej oferty browarów będą odwiedzały dyskonty wbrew protestom "znafcuf".

Moja ocena: [4.2]

Comment

• SteamPunker
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2015.07
                    • 59

Dorzucam zdjęcie, bo nie zmieściłem się w 5 minutach:
                    Attached Files

Comment

• grodek
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2015.06
                      • 527

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnozłoty, z dużą ilością zawiesiny (drożdże lub drobinki chmielu po chmieleniu na zimno). [3.5]
                      Piana: Średnio i drobnopęcherzykowa, początkowo obfita, jednak bardzo szybko zredukowała się do niewielkiej ilości. [3]
                      Zapach: Zaskakująco mało intensywny, choć piwo miało prawie pokojową temperaturę. Pojawiła się też jakaś "dziwna" nuta, której nie potrafiłem zidentyfikować. Poza tym aromat żywiczno-sosnowy z nutami grejpfruta. [3.5]
                      Smak: Wyraźna podbudowa słodowa, ale bez narzucającego się karmelu. Czuć posmaki żywiczne, a do tego owoce (grejpfrut, mango) i multiwitaminę. Goryczka dość solidna, ale przyjemna, ziołowa, dobrze kontruje słodowość. [4]
                      Wysycenie: Średnie, odpowiednie. [5]
                      Opakowanie: Styl AleBrowaru. Ta etykieta to moja ulubiona z tego browaru. Do tego firmowy kapsel i pełen skład. [5]
                      Uwagi: Warka do 18.06.2018. Mizerna piana i słaby aromat, więc przeżyłem rozczarowanie. Mój sentyment do tego piwa (to jedno z pierwszych piw w stylu IPA jakie próbowałem), został wystawiony na ciężką próbę.

Moja ocena: [3.8]
                      604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• Lhunbleidd
                        • 2014.06
                        • 196

Czyżbyś kupił ostatnią warkę Lidlowską? Też rozczarowałem się aromatem.

Comment

• grodek
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2015.06
                          • 527

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lhunbleidd
                          Czyżbyś kupił ostatnią warkę Lidlowską? Też rozczarowałem się aromatem.
                          Tak, to było piwo kupione w Lidlu.
                          604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• Prusak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 4511

Rowing Jack, ale też inne piwa z AleBrowaru, moim zdaniem, wyraźnie od jakiegoś czasu dołują i to już tylko cień dawnych wypustów.

Comment

• kosher
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.04
                              • 2327

Warka 25.05.19 okrutnie przegazowana, omijajcie. Wypust do Lidla. Połasiłem się na promocję (5.19) i nie było warto.
                              Przelewałem piwo do szklanki ponad 20 minut, po odgazowaniu bardzo płytkie, jakby wyprute ze smaku.

Comment