Kolejny raz jest problem z tym piwem, tym razem przynajmniej browar i rynek zareagował:
AleBrowar, Rowing Jack
Collapse
X
-
Rzut z Lidla był całkiem przyjemny. Kupiłem kilka sztuk i wszystkie trzymały poziom
Comment
-
-
Piwo o ekstrakcie 16*, IBU 70, alko 6,2%
Chmiele użyte: Simcoe, Chinook, Citra, Cascade, Palisade.
Piana - więcej na starcie potem pełna warstewka.
Lacing - dużo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jaśniejszy pomarańczowy.
Aromat - cytrusy i zioła.
Smak - słodko, lepko, grapefruit, egzotyka, zioła i sporo niezłej jakości goryczki.
Stara dobra klasyka. Nadaje się dalej do powolnego picia małymi łyczkami
Comment
-
-
Piłem jedną warkę w butelkach 500 ml , akurat z Lidla , piwo oczywiście było świeże ale wyraźnie obniżyło poziom . Jakość gotyczki nie była zadawalająca , o wiele bardziej tępa w porównaniu do warek z 2020 roku także kupionych w Lidlu .
Comment
-
-
@jawox Na eksport pewnie na wschód, bo tam mieli dość dobrą reprezentację nawet w knajpach lane.
Obecnie to już wspomnienie dawnego piwa. U mnie nie było tak zamglone. Dość ostra (mało finezyjna) goryczka i średnia przyjemność z picia. Czasy się zmieniają i czas zrewidować swoje priorytety.
Comment
-
-
Akurat piwo było wysłane na Wielką Brytanię. Jednak nie był to jakiś wielki rzut.
Piwa z Polski były częścią zawartości tematycznej paczki dla klubu piwnego w UK.
Oprócz polskich pozycji były tam też produkcje chorwackie, węgierskie.
Jak będę miał okazję to zobaczę jaki jest aktualny poziom
-
👍 1
Comment
-
-
Właśnie coraz bardziej na te czasy, bo prędzej teraz ktoś wybierze klasyczną ipę za symboliczne 9 zł (nawet taką karmelową jak Rowing Jack czy Atak Chmielu), niż hejzipę za 12-15 zł. kiedy ceny tak znacząco urosły.
Comment
-
Comment