Kolor: Czarny, z rubinowymi refleksami. [4.5] Piana: Wysoka, trwała, lekko beżowa, pięknie oblepia szkło. [4.5] Zapach: Kwaskowy, niezbyt silny. [3] Smak: Słodowy, słodki, karmelowy, lekko biszkoptowy, kwaskowe, czerwone owoce. Końcówka kwaskowa i słodkawa jednocześnie. [4.5] Wysycenie: Niskie. [4] Opakowanie: Charakterystyczne, dobra kolorystyka, tylko ten napis jakiś kulawy. [4] Uwagi: Kupując piwo z porzeczką spodziewałem się czegoś kwaskowego, a jest dość słodko - i dobrze! Owoce występują tu jako dodatek i nie dominują całości, pierwszy plan to karmelowa słodowość. Tęgie, wybitnie deserowe piwo. Fajny pomysł, ale trochę brak mu pazura, poprawne, smaczne, ale nic więcej. Wyszedł imperial dunkel z owocami
Kolor: Barwa ciemnobrązowa, z wiśniowymi refleksami [4.5] Piana: Drobnobąbelkowa, gładka i dość trwała, fajnie oblepia szkło [4.5] Zapach: Zapach porzeczkowo-czekoladowy, dość delikatny [3.5] Smak: Smak dosyć złożony, gorzka czekolada z owocami (czarna porzeczka, wiśnia), przypalony biszkopt, lekka słodycz karmelowo-miodowa, delikatny kwasek na końcu. [4.5] Wysycenie: Dość niskie, odpowiednie do piwa. [4.5] Opakowanie: Kolorystyka niby odpowiednia do nazwy, ale małe czerwone napisy na czarnym tle sprawiają, że nic nie widać i mocno wkurzają, przy okazji uświadamiając mi, że czas płynie i oczy już nie te... [2] Uwagi: Warka 10/05/2019. Obawiałem się trochę, że czarna porzeczka zdominuje smak, ale nie jest źle. Piwo jest złożone i smaczne. Swoją moc też ma. Kupione w Winotece Płockiej.
Na parterze pawilonu dokładnie pod barem Stołeczna znajduje się mały Wine bar, Cztery stoliki w środku i prawdopodobnie, gdy jest ciepło coś wystawiają na zewnątrz, Głównym towarem są zapiekanki kraftowe i wina z nalewaków. Dwa z nalewaki okupują piwa. Przedwczoraj były to czeski konicek...
Comment