Kolor: Mlecznożółty mętny. Mało apetyczny, generalnie... [3] Piana: Biała, drobna, niewysoka i nietrwała. [3] Zapach: Owocowy. Intensywne cytrusy, z naciskiem na ich słodsze gatunki. Daleki ślad sosnowy, subtelny. [4] Smak: Całkiem konkretna goryczka, uładzona słodową owocowością cytrusów. Goryczka zostaje jednak w przełyku i nie pozwala o sobie zapomnieć... [4] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: Charakterystyczne, estetyczne. Mnie się podoba, mimo, że nie różni się (prawie) od wersji "dubeltowej". [4] Uwagi: Smaczne piwo, choć nie wygląda... .
Piana - więcej na starcie i potem opada do pełnej warstwy.
Lacing - trochę mało.
Barwa - mocno zamglony jasno żółty.
Gaz - średni.
Aromat - fajna lekka egzotyka, przyjemne cytrusy.
Smak - gorzkawa egzotyka, cytrusy, ziołowość. Goryczka nie za duża. Dobry mix.
frykasy spod lady?
dla wtajemniczonych
historia zatoczyła krąg
objadę wszystkie i znajdę!
ps. w raju piwosza jest za 8 zł
to wcale nie jest taka najgorsza cena
Mam w Zielonej Górze Tesco hipermarket i Tesco Extra i w obu jest ta promocja. Po gazetkach nie latałem, więc nie wiem czy to akcja ogólnopolska, ale pewnie tak, bo Tesco często ją powtarza.
Owocowe , soczkowe , bardzo pijajnle , gładkie . Goryczka jest niska co odziwo mi nie przeszkdza , w smaku lekkie pieczenie odchmielowe . Dobrze wydane 8 zł , oczywiście piwo jest prosto z rozlewu .
Mango, marakuja, banany, owsianka, lekko nuty ziołowe i żywiczne, tymianek, tuja. W nucie dolnej mango. Jestem na tak, w smaku gęste, goryczka albedo stonowana, owoce w tyle, charakter pszenicy zachowany. W punkt. Dodatkowo 3,40zł w Lidl'u (kupione po 6ej)
Comment