Profesja, Kawiarka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Profesja, Kawiarka

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19293

Mocna piana, spore nasycenie, ale bez przegięcia. Kawa mniej wyraźna niż gdzie indziej, bardziej kwaskowa niż mocno wytrawna, palona. Dość łagodne. Posmak średnio wytrawny.

Comment

• rafalek21
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2015.04
      • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ciemny, praktycznie czarny. [5]
      Piana: Licha, mało trwała, zostawia tylko gruby pierścień i dziurawy kożuch. [2.5]
      Zapach: Głównie aromat mielonej kawy, mniej palony i ciemna czekolada - przyjemny. [4]
      Smak: Gładkie, kawa, trochę mniej gorzkiej czekolady, lekko palone, minimalny kwasek, dość wytrawne, goryczka średnia, ciała w sam raz, średnio długi posmak kawy i gorzkiej czekolady. [4.5]
      Wysycenie: Niewysokie - pasuje. [4]
      Opakowanie: Ładna i czytelna etykieta z kompletem informacji. [4.5]
      Uwagi: Wypite z przyjemnością, po za pianą nie mam nic do zarzucenia. Jedno z lepszych kawowych piw. Warka do 31.03.2018.

Moja ocena: [4.125]

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        ? [Gryfus], Portowiec
        darekd
        Porter Bałtycki,
        21% ekstr.
        7,7% alk.

Aromat - suszone śliwki, karmel, potem pumpernikiel, trochę nut palonych
        Piana - wysoka, zwarta, beżowa, trwała, długi drobny kożuszek z wyraźniejszą koronką
        Barwa - właściwie czarna, pod światło bardzo ciemny rubin...
        2025-01-10, 02:40
      • dadek
        Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
        dadek
        Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
        2024-10-14, 01:47
      • Blackbeard
        Hornbeer, Viking Chili Stout
        Blackbeard
        Ekstrakt: nie podano. Alkohol: 10 %.
        Dodatki: czekolada, kawa, lukrecja, wanilia i chili.

Kolor: Bardzo ciemny brąz, pod silnym światłem widoczne zmętnienie.
        Piana: Brązowa, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Momentalnie redukuje się do zbitego pierścienia przy obrzeżach...
        2020-05-16, 18:16
      • dadek
        Oborniki Śląskie, Grunwaldzka 25, Browar Zbrozło
        dadek
        Majowe szlajanie się po Dolnym Śląsku oczywiście obfitowało w wizyty w browarach już znanych, jak i dla mnie nowych. Z tym w Obornikach był pewien problem gdyż w "internetach" nie było żadnego kontaktu do właścicieli. Jechać "w ciemno" nie lubię, jednak przecież na...
        2021-06-21, 21:13
      • darekd
        Bayerischer Bahnhof, Heizer
        darekd
        Bayerischer Bahnhof w Lipsku to jak nazwa mówi browar umiejscowiony na dawnym Dworcu Bawarskim i znany jest ze swojego Gose:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...of-lepzig-gose

Warzą jednak kilka innych gatunków...
        2024-03-11, 02:11
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...