Piwko miało premierę podczas 2go Zlotu Piwowarów Domowych, jaki się odbył wczoraj. Bardzo ładna zwarta piana, wyraźne cytrusy w aromacie, ale też solidna orzechowo-czekoladowa podbudowa. W nucie dolnej odrobina alkoholu, ale też to w końcu młodzian. W smaku solidne, gorzkawe, w kierunku śp. ryżowego IPA, ale bogatsze od tego ostatniego. Nie wiem jak długo będzie w SBR, ale warto się wybrać choć na jedno, dwa lub pięć.
Stary Browar Rzeszów, Brown IPA
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Piłem z dzień po moim przedmówcy.
Piana drobna i trwała.
W aromacie sporo cytrusówi orzechy.
Goryczka dość spora, lecz fajnie cytrusowo-orzechowa. Lekko nie ułożone, lecz to świeżynka była.
Bardzo dobre restauracyjne piwo.
Żaden kraft by się nie powstydził wypuścić to w butelkach w resztę kraju.
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Podkarpacki Klub Birofilów serdecznie zaprasza wszystkich na 11 Międzynarodową Rzeszowską Giełdę Birofiliów!Start2025-03-29Koniec2025-03-29AdresRzeszów, Krakowska 289, Podkarpacka Okręgowa Izba Inżynierów Budownictwa
-
Channel: Giełdy kolekcjonerskie
-
-
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
-
-
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
-
Channel: Niemcy
-
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment