Piwo gotowe do oceny
Markowy, Carskie
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny nieprzejrzysty. [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, wysoka i trwała. [4.5]
Zapach: Karmel-kawa-czekolada-suszone owoce. [4]
Smak: Tu znów przoduje duet kawowo-czekoladowy, posmak winny suszonych owoców, takich słodkich... [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Fajna nazwa, dopasowana do browaru i jego lokalizacji. Elegancka i dopracowana eta, na niej nieco wygięta bajka o RIS-ie. [4]
Uwagi: Smaczny, mięsisty RIS w wytrawnym stylu .
Moja ocena: [4.05]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarne jak cholera [5]
Piana: podana na festiwalu w plastiku więc i nalanie było pod kreskę, nie potrafię obiektywnie stwierdzić, to co było jest bezowe, drobne, dość zwarte [3]
Zapach: słaby ale miły, czekoladowo-kawowy [3.5]
Smak: pełne, gęste, treściwe, mocna wytrawność, posmak palonego słodu ukryty za kawowo-czekoladowymi akcentami, minimalnie wyczuwalna suszona śliwka plus słodkawe akcenty, całość świetnie zbalansowana [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: pite na WFP, tylko logo na nalewaku [3.5]
Uwagi: RIS-pekt Markowemu za tak smaczne piwo
Moja ocena: [4.2]Last edited by becik; 2017-04-19, 18:13.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ciemne, gęste z drobnoziarnistą, trwałą pianą. Aromat nie urzeka, ale jest w nim to co trzeba: czekolada, nadzienie ze słodkich pralin. W smaku zaklejająca słodycz, delikatnie kontrowana gorzką czekoladą z przyprawami. Goryczka niska. Alkohol znaczny, ale jeszcze nie gryzący. Duży cukier resztkowy go tłumi. Myślałem, że znacznie lepiej się układa to piwo. Jak na RIS-a to słabo. Wyszło gdzieś pomiędzy porterem a RIS-em z elementami barley wine. Dam mu jeszcze szansę...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrunatny wpadający w czarny [3.5]
Piana: beżowa znikoma, szybko opadła do krążka na powierzchni. [3]
Zapach: kawowo-czekoladowy, lekko słodki, nuta likierowa-alkoholowa, odrobina miodu i suszone owoce. [3.5]
Smak: słodkawy, trudno to nazwać RIS-em. Czekolada słodka, kawa (lekko) pocukrowana, trochę wanilii i likierowa alkoholowość, która daje więcej goryczki niż chmiel. Spore ciało, gęsto i słodko [2.5]
Wysycenie: Niskie, optymalne [4.5]
Opakowanie: Proste, niewyszukane plus dobre info na kontrze. [3.5]
Uwagi: Za słodkie. Alkohol jeszcze nieułożony.
Moja ocena: [3.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: niska, beżowa, drobnopęcherzykowa, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, słodowy, czekolada, ciemne owoce, przyprawy i delikatnie wyczuwalny alkohol. [3.5]
Smak: słodowy, nuty palone, czekolada, lekkie nuty owocowe. i przyprawowe. Alkohol jest lekko wyczuwalny, goryczka niska. Piwo jest średnio treściwe i średnio słodkie. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: nieźle wyglądająca etykieta, podany pełny skład, kapsel bez nadruku. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny. [5]
Piana: Jasnobrązowa, bardzo szybko opadła, nie chce lepić się do ścianki szkła. [2.5]
Zapach: Kawa, potem czekolada, trochę palonych nut, słabo. [3]
Smak: Bardzo słodkie, alkohol wyczuwalny, zero goryczki, trochę palonych nut. Ogólnie tragedia jak na RIS. [2]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta z orłem w tle, z tyłu podany pełny skład. [4.5]
Uwagi: Najgorsze piwo z tego całkiem zacnego browaru. Termin do 15.04.2021.
Moja ocena: [2.775]
Comment
-
Comment