Krajan, [Bowler Hat] Czeski Film

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Krajan, [Bowler Hat] Czeski Film

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 09:28
  • pebejot
    Bułgaria, Sofia, Georgi Benkovski 6, Tap Local (Piwowarna Kazan)
    pebejot
    Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
    W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
    Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
    2024-09-03, 09:03
  • ART
    Wielkie uaktualnienie 2015 - Krajan, Nakło Trzeciewnica ul. Browarna 1
    ART
    Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
    2014-12-18, 22:30
  • e-prezes
    Nowa Wytwórnia, Czeski pils
    e-prezes
    Zacznijmy od tego, że spodziewałem się okocimskiego lagera udającego czeskiego pilsa. Browar przecież z kasy Carlsberga wybudowany, ale miło się rozczarowałem, choć idealnie nie było.

Już po podaniu widać opalizację, więc może nie jest dobrze wyleżakowany. Lekki diacetyl...
    2021-11-07, 21:05
  • darekd
    Wrocław, Księgarska 8, Czeski Browarek
    darekd
    Sklep znajduje się na peryferiach Wrocławia (osiedle Widawa). Pod tym samym adresem znajduje się hurtownia czeskiego piwa. Sam sklep nie oferuje tylko piwa. Jest to większy osiedlowy sklep spożywczy. W piwnej ofercie raczej znane we Wrocławiu czeskie marki (typu Svijany, Rohozec, Konrad i inne)....
    2021-03-16, 19:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...