Kolor: Złoty mętny. [4] Piana: Biała, drobna, niewysoka i niezbyt trwała. Na pszenicę to naprawdę słabo... [2.5] Zapach: Trawiasty i chmielowy, mało amerykański. [3.5] Smak: Słód, banan, ślad cytrusowy delikatny. Tutaj także mało klimatów zza oceanu... [3.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Nie potrafię opisać etykiety. Ale bardzo mi się podoba, jest taka... metafizyczna . [4.5] Uwagi: Mało amerykańskie to piwo. Ale eta świetna!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oberzine
Z fb to jest to warzone w twiggu
Warzone w gryfie. W Twiggu uwarzyli tylko chyba 2 albo 1 piwo. Obecnie warza w Gryfie ale w tym roku maja przejsc na wlasny sprzet. Zostalem przez browar wprowadzony w blad niestety.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
Przeciez to nie American Weizen tylko zwykly Weizen wiec gdzie sie doszukujesz ameryki?
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Hm, może się faktycznie zasugerowałem?
Ostatnio sporo było tych pszenic amerykańskich...
Teraz już nie sprawdzę, bo butelka poooojechała...
Ale chyba rzeczywiście na ecie był napis GRYF.
Černilov to gmina w Czechach, w powiecie Hradec Králové i to tam w kwietniu 2022 roku został otwarty browar Gryf. Właścicielem i sladkiem zarazem jest sympatyczny, były piwowar domowy Robert Čáp.
Browar mieści się w byłym, przebudowanym garażu na prywatnej posesji, gdzie również...
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Piwo z kalendarza adwentowego
Alk 5,3%
Kolor złoty mętny
Piana drobnopęcherzykowa trwała
Zapach drożdżowe słodowy pszeniczny
Wysycenie wysokie
Smak słodowo chmielowy z landrynkowym lekko bananowym finiszem
Bardzo dobry pszeniczniak...
Comment