Kolor: Zamglony, złocisty. [4.5] Piana: Obfita, beżowa, drobne pęcherzyki, średnio trwała, ale utrzymuje się do samego końca, opadając pięknie zdobi szkło. [4.5] Zapach: Słodkie owoce tropikalne: trochę mango, coś przypominającego marakuję, w tle nuty ananasopodobne, do tego umiarkowanie słodowy, lekka nutka cebulki. Dość wyraźny i intensywny, na pewno przyjemny. [4] Smak: Cytrusy i owoce tropikalne, wyraźnie przyprawowe(jakby pieprzne, mniej korzenne), średnia goryczka przyprawowo-ziołowa, średnio długa, umiarkowanie słodowe. Ten dodatek aframonu dodaje temu piwu trochę "agresji", dodatkowo jakby podbija średnią pełnię i ciężar piwa, który jest średnio-lekkim(bliżej średniego) poziomie. [4] Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego - dobrze pasuje. [4.5] Opakowanie: Bardzo Ładna etykieta, pełny skład, firmowy kapselek. [5] Uwagi: Bardzo szybko zniknęło ze szkła, a po wypiciu zostaje taka jakby pieprzność w posmaku. Gdyby dodali więcej aframonu byłoby drażniące, a tak jest blisko granicy. Jak dla mnie to kolejne solidne piwo Radugi. Warka do 11.2017
Kolor: Złoty z odrobiną pomarańczowego, mocno opalizujący [4] Piana: Niewysoka, drobna, dość długa [4] Zapach: Raczej owoce tropikalne (mango, ananas), brzoskwinia i kropla słodkiej pomarańczy.
Po dłuższym wwąchiwaniu się, nos świdruje nuta świeżego drewna liściastego [4] Smak: Delikatna słodowość, z nieco mydlanym tłem. Trochę żywicznych, i trochę mniej cytrusowych elementów chmielowych oraz spora pikantność, nawet pieprzność. Goryczka średnia, ku niskiej [3.5] Wysycenie: Średnie ale przy nieco dłuższym piciu już w połowie szklanki brakuje bąbelków [3.5] Opakowanie: Z czasem przekonałem się do grafik Radugi. Informacja niemal pełna [3.5] Uwagi: Wbrew temu co napisano na etykiecie piwo nie jest nazbyt cytrusowe. Plusem jest umiarkowana obecność dodatków.
Zapłaciłem 4,49 zł za butelkę i w tej cenie mogłoby gościć u mnie częściej
jakiś bliski termin czy jakaś mega promocja? w moim kerfurze jest po 7,99zł tesco było podobnie
4,49zł to piękna cena za solidny kraft
Niby zwykła cena, na normalnej półce w Auchan. Może to miało związek z jakąś większą akcją browaru i tej sieci albo się ktoś pomylił bo tydzień później już tego piwa nie widziałem
jakiś bliski termin czy jakaś mega promocja? w moim kerfurze jest po 7,99zł tesco było podobnie
4,49zł to piękna cena za solidny kraft
Wczoraj dorwałem za 3,97 zł w Auchan niestety ostanie 6 szt a inne Radugi po 7-8 zł . Co do doznań podzielam zdania kolegów , dobre i pijalne piwo . Warka 22/03/19 .
Comment