Piwo gotowe do oceny
Zapanbrat, [Raduga] African Queen
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglony, złocisty. [4.5]
Piana: Obfita, beżowa, drobne pęcherzyki, średnio trwała, ale utrzymuje się do samego końca, opadając pięknie zdobi szkło. [4.5]
Zapach: Słodkie owoce tropikalne: trochę mango, coś przypominającego marakuję, w tle nuty ananasopodobne, do tego umiarkowanie słodowy, lekka nutka cebulki. Dość wyraźny i intensywny, na pewno przyjemny. [4]
Smak: Cytrusy i owoce tropikalne, wyraźnie przyprawowe(jakby pieprzne, mniej korzenne), średnia goryczka przyprawowo-ziołowa, średnio długa, umiarkowanie słodowe. Ten dodatek aframonu dodaje temu piwu trochę "agresji", dodatkowo jakby podbija średnią pełnię i ciężar piwa, który jest średnio-lekkim(bliżej średniego) poziomie. [4]
Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: Bardzo Ładna etykieta, pełny skład, firmowy kapselek. [5]
Uwagi: Bardzo szybko zniknęło ze szkła, a po wypiciu zostaje taka jakby pieprzność w posmaku. Gdyby dodali więcej aframonu byłoby drażniące, a tak jest blisko granicy. Jak dla mnie to kolejne solidne piwo Radugi. Warka do 11.2017
Moja ocena: [4.15]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty z odrobiną pomarańczowego, mocno opalizujący [4]
Piana: Niewysoka, drobna, dość długa [4]
Zapach: Raczej owoce tropikalne (mango, ananas), brzoskwinia i kropla słodkiej pomarańczy.
Po dłuższym wwąchiwaniu się, nos świdruje nuta świeżego drewna liściastego [4]
Smak: Delikatna słodowość, z nieco mydlanym tłem. Trochę żywicznych, i trochę mniej cytrusowych elementów chmielowych oraz spora pikantność, nawet pieprzność. Goryczka średnia, ku niskiej [3.5]
Wysycenie: Średnie ale przy nieco dłuższym piciu już w połowie szklanki brakuje bąbelków [3.5]
Opakowanie: Z czasem przekonałem się do grafik Radugi. Informacja niemal pełna [3.5]
Uwagi: Wbrew temu co napisano na etykiecie piwo nie jest nazbyt cytrusowe. Plusem jest umiarkowana obecność dodatków.
Zapłaciłem 4,49 zł za butelkę i w tej cenie mogłoby gościć u mnie częściej
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
4,49zł to piękna cena za solidny kraft
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzijakiś bliski termin czy jakaś mega promocja? w moim kerfurze jest po 7,99zł tesco było podobnie
Comment
-
-
Całkiem fajna APA.
Mega Pijalne.
Minęło raptem 5minut, a w szkle zostało tylko w nóżce rastala.
Goryczka miła, krótka. Lekko szarpie lecz zwiększa to tylko Pijalność.
Nie wiem czy czuję Aframon, ponieważ nigdy go nie jadłem/wąchałem/widziałem.
Ogólnie smaczne lekkie niewodniste piwko o niskim alkoholu.
Pite 24/11/2017
Warka 11/2017
fotka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzijakiś bliski termin czy jakaś mega promocja? w moim kerfurze jest po 7,99zł tesco było podobnie
Comment
-
Comment