Piwo gotowe do oceny
Perun, Budziszyńskie Pszeniczne
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty mętny. [4]
Piana: Biała, drobna, niewysoka i nietrwała. Jak na pszenicę, to spory zawód... [2]
Zapach: Słód, owoce, banan i powiew karmelu. Fajny, choć mało klasyczny. [3.5]
Smak: Ślad kwasku, delikatna grejpfrutowa goryczka i słód z muśnięciem karmelu. Znowu nieźle, ale czegoś brakuje... [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Proste, charakterystyczne, w zasadzie nawet eleganckie. Może się podobać. [4]
Uwagi: Nieco mało "pszenicy w pszenicy", choć piwo może smakować .
Moja ocena: [3.425]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mętne. [4]
Piana: Biała i drobnopęcherzykowa, ale bardzo krótka, za szybko opada. [2]
Zapach: Owoce polskie, zboże, lekki banan i niestety trochę mokrego kartonu ( spleśniałej makulatury z piwnicy). [3]
Smak: Solidne w teksturze, ale za mało bananowe, goryczka lekka i cytrusowa bez przypraw, czy ziół. Kwasek delikatny i znośny. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, tylko kolory jakoś nie pasują, no i brak pełnego składu. [3]
Uwagi: Bardzo treściwa pszenica, mało kwaskowa, ale też i mało bananowa, niemniej da się to wypić bez marudzenia. Warka 01.02.2018.
Moja ocena: [3.2]
Comment
-
-
Wygląd: Kolor ciemno słomkowy, bardzo mętne, piana rachityczna, lacingu brak
Zapach: mocno przejrzały banan, daleki goździk, nuta karmelowa, lekka zbożowość i guma balonowa.
Smak: Bardzo puszyste w teksturze, ale banana to sporo było tylko w zapachu, tak to niewiele się dzieje, odrobinę słodkawe, odrobinę kwasku, odrobina miodu i obiery marchwi, na plus zaznaczona goryczka i chmiel, nieprzegięte, wysycenie za niskie na styl, minimalne, stąd taka mizerna piana.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zamglony. [4]
Piana: za niska jak na pszenicę, drobna, niezbyt trwała. [3]
Zapach: niezbyt intensywny, banan, słód i lekki karmel. [3]
Smak: słodkawy, lekko zbożowy, banan słabiej wyczuwalny niż w zapachu, delikatna goryczka. [3]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: ładna etykieta, brak pełnego składu, taki sobie kapsel. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
Comment