Przecież to Staropolski pod marką Okocimia (Browary Sezonowe) - nawet na folderach tzw. browarów sezonowych jest jasno napisane, że warzy to Starpolski
Skusiłem się dzisiaj mając do wyboru butelkowego portera czy laną "nowość". Oczywiście wiedziałem co to twór ten, który to sygnuje, ale spodziewałem się więcej chmielu i w ogóle więcej, choć niekoniecznie %. Smakował jak koncernowy lager, tyle, że miał dłużej pianę. Chmielu było trochę więcej niż ciut za mało. A z Czechami to miało niewiele wspólnego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Czyli co? Nikt nie zmienił tytułu wątku?
Skusiłem się dzisiaj mając do wyboru butelkowego portera czy laną "nowość". Oczywiście wiedziałem co to twór ten, który to sygnuje, ale spodziewałem się więcej chmielu i w ogóle więcej, choć niekoniecznie %. Smakował jak koncernowy lager, tyle, że miał dłużej pianę. Chmielu było trochę więcej niż ciut za mało. A z Czechami to miało niewiele wspólnego.
Genialna miara: "trochę więcej niż ciut za mało" Niejednego matematyka Waść właśnie sponiewierał I dobrze - należy im się
niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
Piwo jasne o zawartości alko 4.6% tym razem z Brzeska (LPL 03).
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość i słód pilzneński z nutką "lodówkowego" chmielu....
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Witam, mam do sprzedania kegi po piwie w bardzo dobrym stanie (10 sztuk x 30L + 1 sztuka 50l); Głównie Beck's,Pilsner, Żywiec, Okocim oraz Browar Szczecin S.A. (50l)
Kegi oczywiście z legalnego źródła;
Wojewodztwo slaskie
T:576046066...
Comment