Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Piwojad] Single Citrus Smoothie
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, mocno zmętniony. [4.5]
Piana: Niska, szybko opada niemal do zera. [3]
Zapach: Cytrusowy, niezbyt silny. [4]
Smak: Słodowy, słodkawy, wyraźnie cytrusowy. Goryczka średnia, cytrusowa, przyjemna. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Ciekawa, minimalistyczna koncepcja. [4]
Uwagi: Niezłe, ale bardziej przypomina sok z cytrusów czy jakąś lemoniadę, niż piwo. Goryczka na szczęście niezbyt silna i przyjemna. Pijalność wysoka.
Moja ocena: [4.125]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor pomarańczowy, bo jest wręcz mlecznie nieprzejrzyste [3.5]
Piana: Drobna, ładny lacing [4]
Zapach: Cytrusowy, żywiczny, odrobinę nafto-cebulowy – ale nie jest zbyt intensywny, spodziewałem się po tym piwie petardy, a to ledwie pachnie, pierwsza lepsza APA pachnie bardziej cytrusowo [2.5]
Smak: Jest pełne, słodkie, lekko mleczne, jest mocno cytrusowe, owocowe, raczej od zestu, nie chmielu, ale czuć też lekką cebulę i winogrono. Goryczka niewysoka, a przynajmniej nie ma szans ze słodkością tego piwa. Jest ok., ale chyba za dużo wobec niego miałem oczekiwania, White IPA, naładowana sokiem i zestem raczej zawsze tak będzie smakować, nie ma co tu zepsuć, sztuką jest raczej uwarzyć taki Młot Swaroga. [3]
Wysycenie: Wysycenie niskie i mogłoby być wyższe, bo piwo jest mocno słodkie. [3]
Opakowanie: Lubię tę oszczędną szatę graficzną Piwojada, zawierającą jednak wszystkie informacje. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.025]Last edited by nietzschee; 2017-08-24, 20:41.
Comment
-
Comment