Piwo gotowe do oceny
Browar Jana, [Piwne Podziemie] Summer Freakout
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowe, jasnożółte, mętne. Przypomina naturalną lemoniadę. [4.5]
Piana: Obfita, buduje się z łatwością. Gęsta, biała i drobna. Całkiem trwała. Zostawia ładny lejsing. [4.5]
Zapach: Chmielowy, cytrusowy, intensywny i bardzo przyjemny. [4.5]
Smak: Summer Freakout jest piwem bardzo orzeźwiającym. Mamy tu od groma cytrusów, w tym takiej świeżo obranej cytryny, z dużą ilością tego białego albedo. Znów mam skojarzenie z lemoniadą, chociaż piwo też jest wyczuwalne. W tle pojawia się zbożowa podbudowa. Piwo nie jest słodkie, jest raczej wytrawne, ale nie wodniste i puste. Na finiszu wyraźna, choć krótka i dobrze wkomponowana. Bardzo sesyjny trunek. [4.5]
Wysycenie: Wysokie. [4.5]
Opakowanie: Etykieta całkiem spoko. Brakuje informacji o odmianach chmielu. Poza tym wszystko na swoim miejscu. Etykieta świetnie wyróżnia się na półce, choć przydałaby się bardziej wyeksponowana nazwa browaru. [4]
Uwagi: Data przydatności: 12.01.2018
Moja ocena: [4.475]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, mętny. [4]
Piana: Średnia, dość trwała, oblepia szkło. [4]
Zapach: Cytrusy. [4]
Smak: Cytrusowy, kwaskowy. Goryczka cytrusowa średnia, długa. [4]
Wysycenie: Średnie/niskie. [4]
Opakowanie: Dość charakterystyczne, może być. [4]
Uwagi: Lekkie, orzeźwiające piwo o wybitnie cytrusowym charakterze. Goryczka nie zalega, nie jest zbyt wysoka, pije się przyjemnie.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Blady zmętniony. Nie lubię takiej anemii... [3]
Piana: Biała, drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Lekka sosna, chmiel i cytrusy, w zasadzie grejpfrut. [3.5]
Smak: Goryczka pestkowo-grejpfrutowa, lekki chmiel. Orzeźwiający. [3.5]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Wysoka jakość wykonania. Nic więcej dobrego nie mogę napisać... [3.5]
Uwagi: Lekkie piwo na lato. Lato się jednak kończy...
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
Comment