Dobre piwo na solidną 4. Bardzo fajna wyraźna goryczka, stabilna biała piana.
Brok, Sambor
Collapse
X
-
Brok, Sambor
Dawno, bo roku temu, piłem Sambora ( jeszcze z poprzednim wzorem etykiety). Ten nowy jest równie dobry. W "moim" egzemplarzu piana była ładna i utrzymywała się ok. 3 min., ładny owocowy zapach po otwarciu butelki ( bezzwrotna , ale dla kolekcjonerów z wytłoczonym logo BROK ), goryczka umiarkowana - narasta jej głębia w miarę picia. Aktualna cena w REAL'u : 1,99 zł. Dobra cena za dobre piwo (4+)
Comment
-
-
wpadł w moje łapy Sambor Eksport, parametry te same co w normalnym, butelka zielona z logo browaru, etykieta nie tak wieśniacka jak w krajowym, po angielsku. Cena 2.30. Jak nauczę sie dodawać skany to dołączę skanik etykietki .
Comment
-
-
kopernik napisał(a)
wpadł w moje łapy Sambor Eksport, parametry te same co w normalnym, butelka zielona z logo browaru, etykieta nie tak wieśniacka jak w krajowym, po angielsku. Cena 2.30. Jak nauczę sie dodawać skany to dołączę skanik etykietki .
piwo, piwko, piweczko
Comment
-
-
To moje ulubione piwo, gdy akurat przebywam na wybrzeżu środkowym (bo zawsze staram się pić piwa miejscowe). Przyjemnie jest wypić je wprost z lodówki, w ciepły wieczór. Bardzo przyjemny zapach, że piana szybko opada, to drobny szczegół, ważne że smak jest taki, jaki powinno mieć dobre piwo. A że dobry to w szkole czwórka, więc ja też daję czwórkę. Z plusem, czyli 4,5.
Comment
-
-
Smakowalem wersje eksportowa w slicznej zielonej butelce, w ktorej piwo o jak dlamnie jednak zbyt jasnym kolorze jak na zaw. ekstraktu prezentuje sie wspaniale. Piana opadła bardzo szybko - ale to co od razu rzucilo sie do nozdrzy to zapach. Bardzo intensywny zapach chmielu - poczulem sie jakby stal na plantacji, posrod pnaczy chmielowych . Dokladnie taki jest tez smak, z goryczka i bardzo silnym posmakiem chmielowym - jak dla mnie bardzo gustownie i malo spotykanie, a zatem po 4,5 za smak i zapach. Ilosc babelkow jest idealna. Piwko za taka cene warte jest kazdego grosza jaki na nie wydaje - bardzo oryginalne i slicznie prezentujace sie na polce - naprawde WARTO.
Szkoda tylko ze wersja nieexportowa smakowala jednak ciut gorzej .
Moja ocena: [4.375]
Comment
-
-
Bardzo lubię to piwo , ogólnie Brok jest jednym z moich ulubionych browarów, właściwie nie ma się do czego przyczepić , a jednak Martin jeszcze bardziej mi smakuje
Comment
-
-
Kupiłem w Auchan obie wersje: w zielonej butelce z wytłoczonym logo BROK (wersja export) i w brązowej bez żadnych upiększeń (wersja krajowa). Cena dla obu jednakowa 1.98 zł.
1. Export - piękny ziołowy zapach, nieodparcie kojarzący się z Urquellem (ta opinia już się pojawiała wyżej, zgadzam się jak najbardziej!), smak również bardzo urquellowaty.
2. "Krajowy" - tym razem ledwie wyczuwalna ziołowa nuta, smak też niewiele mający ze słynnym Urquellem.
Ki diabeł, czyżby to były dwa różne piwa?Jak się nie ma, to się lubi wszystko...
Comment
-
-
Dla mnie nieco za jasne.Osobiście wolałbym aby gazu było nieco więcej ale powiedzmy że nie będę się w tym wypadku czepiał bo w sumie nieżle się komponował. Generalnie pijam mocniejsze piwka ale zapach i smak są w sumie bez zarzutu, miłe ,dobre piwko.
Ja tam nie widziałem różnicy między wersją eksportową a tą na rynek krajowy poza wyglądem.
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Dwa razy miałem okazję pić wersję eksportową i stwierdzam, że jest tragiczna. Ma jakiś taki obleśny posmak, wyraźnie coś w niej nie gra.
Comment
-
Comment