Owszem, ale nie Export. Naprawdę, piłem tydzień temu i nie mogłem zmęczyć, więc oddałem Zyźkowi, któremu też nie smakowało. Wczoraj łyknąłem sobie od Aśki i też coś było nie tak.
Brok, Sambor
Collapse
X
-
żąleną napisał(a)
Owszem, ale nie Export. Naprawdę, piłem tydzień temu i nie mogłem zmęczyć, więc oddałem Zyźkowi, któremu też nie smakowało. Wczoraj łyknąłem sobie od Aśki i też coś było nie tak.
Comment
-
-
And69 napisał(a)
Ja wczoraj też łyknąłem sobie od Maćka i spakowało mi .
Comment
-
-
Wczoraj byłem w Auchan. Rozglądałem się za piwkiem i rzuciła mi sie buteleczka Samobora, ale... zielona. Było to piwko, z tego co przeczytałem, na export.
Ciężko jest mi powiedzieć coś na temat smaku ponieważ piłem je z butelki i na dworze, nie mogłem się powstrzymać .
Ogólenie smakowało.
Szkoda tylko, że nie zakupiłem wiekszej ilości
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
W niektórych knajpach w Koszalinie (np. w BWA) można napić się niefiltrowanego sambora. Super ! Prawdopodobnie jest również niepasteryzowany, ma trwałość jedynie 5 dni, więc właściciele knajp mogą zamawiać również kegi o pojemności 15 l. Piwo jest mętne jak pszeniczne i bardzo bardzo smakowite. 5 zł za 0,5 l.
Comment
-
-
Kupiłem w Tesco za 1,59 zł. Butelka zielona, etykietki polsko/angielskie. Etykieta po polsku, kontretykieta po angielsku. W sumie - bardzo ładne opakowanie (4)
Po otwarciu, jeszcze z butelki, wyraźnie czuć piękny chmielowy zapach (4,5) tego piwa. Jest to jego wielki atut.
Nalewam.
Piana (3) średnioziarnista i nietrwała. Szkoda.
Kolor (3,5) trochę jednak za jasny.
Nasycenie (3,5) trochę za słabe na ocenę dobrą.
Smak (4) mocna czwórka. Harmonizuje z zapachem. Chmielowo ziołowy, ale z dość delikatną goryczką. Rzeczywiście przywodzi na myśl Pilsenera Urquella. Jest dość charakterystyczny i wyrazisty, co wśród polskich "piw jasnych pełnych" nie jest znowu takie częste.
Podsumowując: na pewno wrócę do tego piwa, innym też je polecam.
Moja ocena: [4.025]Dziku
Comment
-
-
Sambor Export - doskonałe piwo, niestety zakupiłem w Tesco 1 egzemplarz, po2 dniach przyjechałem po większą ilość i już nie było. Rzeczywiście jak czeski Urquell. Wspaniały zapach i wspaniała goryczka. -5 za pianę która zniknęła tak szybko jak się pojawiła.=bahtol=
Comment
-
-
Jest to od niedawna moje jedno z ulubionych piw.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Kupiłem za całe 2 złote wersję Export i muszę przyznać że mnie urzekła, była wyśmienita w smaku, z charakterystyczną goryczką, dużo lepsza niż pita w lipcy wersja zwykła, jeśli jeszcze nadarzy się okazja jak najbardziej skosztuję.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Wersja eksportowa, z anglojęzycznš kontrš zaskakuje. Po pierwsze to jest całkiem dobre piwo. Po drugie smakuje inaczej niż Sambor nie eksportowy. Jest więc to na pewno to samo piwo?Last edited by adam16; 2003-03-05, 17:32.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Muszę potwierdzić wcześniejsze wypowiedzi kolegów, u mnie w Tesco piwo znika szybciej niż się pojawia. Przepraszamy chwilowy brak towaru, to najczęściej pojawiający się napis na półce z Samborem- exportem. To także jedno z moich ulubionych piw
Comment
-
-
piana drobnoziarnista i na początku dość obfita znikła momentalnie,gazu również mało,zapach i smak na wysokim poziomie (zwłaszcza ta goryczka...)za opakowanie dałem tylko 4 ponieważ butelka jest bezzwrotna i zielona (ojciec nie chciał z zielonej pić )
Moja ocena: [4.05]Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
adam16 napisał(a)
...anglojęzycznš kontrš ...
SorkiBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment