Rozumiem, że normalne byłoby gdyby Ci smakowalo z puszki?
Brok, Sambor
Collapse
X
-
-
Źródło tego fantastycznego zapachu to 3-metylo-2-buten-1-tiol. Związek ten powstaje w wyniku działania światła na izo-alfa-kwasy pochodzące z chmielu.
Zielone szkło butelki niedostatecznie chroni jej zawartość przed wpływem światła, ale jak widać efekt wcale nie musi być odstręczający. Zresztą ten sam efekt znajdziecie w butelkach z Pilsnerem Urquellem albo i Tysquellem.
Sambor, mając podobne parametry i znacznie niższą cenę, może śmiało konkurować z tym ostatnim.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
Piwo bardzo nierówne. Po otwarciu butelki dał się wyczuć piękny chmielowy zapach, piana była gęsta i trwała a opakowanie to ładna zielona butelka z dobrze komponującą się etykietą. Natomiast kolor jasny, bez wyrazu, nasycenie śladowe. Smak byłby nawet niezły (trwała goryczka) gdyby nie mocno wyczuwalna kwaśność
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Sambor to moje ulubione piwo na imprezki. Po pierwsze dobre jest, po drugie ma bezzwrotną butelke, więc nie trzeba się o nią martwić (a z puszki za bardzo pić nie lubie) no i do tego ta cena.. Żyć, nie umierać!
Comment
-
-
Bawię właśnie w okolicach Koszalina i mam okazję przetestowac wszystkie odmiany sambora.
Export - to które znałem z wrszawskich sklepów, w zielonej butli, o wyraźniej ziołowej nucie i zapachu kojarzącym sie niektórym z marihuaną. (odpowiedź na Cannabię??
Sambor zwykły w brązowej butelce bez tego ziłowego posmaku, dla mnie nieco gorszy, ale również całkiem przyzwoity.
Sambor niefiltrowany - odjazd! - piłem go w pubie "Bumerang" w Koszlinie i rzucił mnie na kolana. Delikatny, okrągły samk, mętne, świetne! Zaprawdę, hasło "dobre bo metne" ma sens.. cena 3.5 zł za 0.5 lludzie mówią że jestem źle narysowany
Comment
-
-
Etykieta nie jest może szczytem finezji, ale miło na nią popatrzeć. Kolory nie gryzą się ze sobą. Do tego prosty firmowy kapselek.
Nad kolorem nie ma sensu się zbytnio rozwodzić - ot, ładne pilsowe złotko.
Zapach słodowo-chmielowy, przyjemny, bez żadnych nieprzyjemnych nutek.
Piana niziutka i znika niemal do zera.
Nagazowanie dobre.
W smaku nuta słodowa i lekka goryczka. Żadnych nieprzyjemnych posmaków.
Nie jest to może jakiś niesamowite piwo, ale pije się je bardzo przyjemnie i zapewne do niego wrócę.
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
radeckib napisał(a)
[...]
Export - to które znałem z wrszawskich sklepów, w zielonej butli, o wyraźniej ziołowej nucie i zapachu kojarzącym sie niektórym z marihuaną. (odpowiedź na Cannabię??
Sambor zwykły w brązowej butelce bez tego ziłowego posmaku, dla mnie nieco gorszy, ale również całkiem przyzwoity.[...]
A w ogóle to rzeczywiście piwa te są tak dalece odmienne, że w sumie można by nawet rodzielić wątek na "Sambor Export" i "Sambor".
Comment
-
-
Sambor eksport-gwiazda obecnych wakacji,w zielonej butli poprostu super,pełny smak,zapach chmielu (fakt z tym canabisem-cos w tym jest)wiele butli osuszylismy,od zwyklego w brazowej butli rozni sie wiekszym nasyceniem CO2,dla mnie to plus dla eksportu,szkoda szkla-troche nie ekologiczna marnacja,musze poszukac we wro chociarz bez morza to nie to samo...(czy browar brok -strzelec pozostal niezależny czy koncerny juz go przejely??? ktos cos wie ??
Comment
-
-
Aby być na bieżąco z tematem wczoraj zdegustowaliśmy z małżonką Sambora Eksporta i potwierdzam piwo jest dobre zgadzam się z Twilight_Alehouse, choć w moim przypadku piana utrzymywała się dość długo i nie do końca zgadzam się z oceną etykiety, jest nijaka.Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51
Comment
-
Comment