Brok, Sambor

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jimmy_jb
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.11
    • 911

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasny złocisty, może trochę za jasny ale ogólnie w porządku, podoba mi się i pasuje do jasnego piwa [4]
    Piana: świetna! gęsta i obfita, długo się utrzymuje, zostaje na ściankach, piwo łatwe w nalewaniu bo nie pieni się nadmiernie tylko w sam raz [5]
    Zapach: wyraźny, chmielowy i orzeźwiający, z lekką nutką czegoś słodkiego (owoce? słód?), świetnie podkreśla smak [4.5]
    Smak: bardzo wyraźny smak piwa, mocno zaakcentowana goryczka, pozostawia przyjemny posmak na podniebieniu, orzeźwiające i wyraziste, tak powinno smakować piwo [5]
    Wysycenie: dość dobre ale ze wskazaniem na słabe, tzn. bąbelki lecą cały czas i miło się pije ale mogłoby być ciut większe bo przy laniu pieni się średnio i z czasem nasycenie trochę "siada", ogólnie dobre ale nie bardzo dobre [4]
    Opakowanie: etykiety utrzymane w zieleni z kontrastującym czerwonym tłem pod dużym napisem "Brok", wyraźna i podkreślona nazwa na ciemnozielono, złota obwódka dookoła - świetny pomysł, całość wygląda naprawdę efektownie, spokojnie można to piwo wstawić na półkę ze znanymi markami i nie będzie odstawać wyglądem [5]
    Uwagi: Kiedys piłem różne Broki i różnie z nimi było. Dzisiaj kupiłem zachęcony wysokimi ocenami na forum i atrakcyjną ceną (2,35 zł). Świetne piwo. Kiedyś w Pruszczu piwo z Broka występowało śladowo albo w ogóle ale obecnie na szczęście dostępne co najmniej w dwóch sklepach z czego jeden mam pod nosem a drugi obok mieszkania mojej kobiety Oceniana wersja export z kontretykietą po angielsku i polskim napisem "butelka bezzwrotna"

Moja ocena: [4.725]
    Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• piwko79
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.09
      • 24

Bardzo dobre piwo.Dla mnie najlepsze od Broka

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasno-bursztynowy,klarowne, bez zarzutu [5]
        Piana: średnie pęcherzyki, biała opada dośc powoli, minimalnie osadza się na szkle [3.5]
        Zapach: leciutki, zbożowa słodowość [4]
        Smak: gdyby nie typowo zielonobutelkowy smak skuna to dostałby 5, oprócz tego bradzo wyraźny chmielowo gorzki smak, pełne w smaku, prawie, że doskonałe [4]
        Wysycenie: bez zarzutu [5]
        Opakowanie: minus za zielone szkło,etykieta ładna, firmowy kapsel [4]
        Uwagi: gdyby BROK rozlewał to piwo do brązowych flaszek to byłoby doskonałe, a tak jest prawie doskonałe, nie raz z miłą chęciąsiegnę ponownie

Moja ocena: [4.05]
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• YouPeter
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.05
          • 2379

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasno bursztynowy, krystaliczny. Można by rzec że wzorzec jeśli chodzi o piwo tego gatunku. [5]
          Piana: Śnieżnobiała, średnio gęsta, utrzymuje się przez ok. 7 min w połowie picia właściwie zanika jednak pozostawia ładne ślady na ściankach kufla. [3.5]
          Zapach: Chmielowy z lekko przebijającym się słodem. [3.5]
          Smak: Chmielowy z wyczuwalnym po przełknięciu lekkim posmakiem chlebowym. Goryczka mocna ale odczuwalna stosunkowo późno po przełknięciu. [4]
          Wysycenie: Bardzo dobre, stosunkowo mocne takie jak lubię w pilsach. [4.5]
          Opakowanie: Dobrze zaprojektowane, estetyczne, wszystkie ważniejsze dane na kontretykiecie. [4]
          Uwagi: Piwo warte polecania ze względu na walory smakowe jak i niewygórowaną cenę.

Moja ocena: [3.85]
          Last edited by YouPeter; 2005-12-10, 00:49.
          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Lacriferno
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.07
            • 783

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, klarowny. Bez zarzutu. [4.5]
            Piana: Biała i początkowo zbita. Zbyt szybko jednak ginie pozostawiając niewielkie ślady. [3.5]
            Zapach: Mocno chmielowy, słód wyczuwalny w tle. [4]
            Smak: Chmielowy z mocną goryczką. Lekko kwaśny. Bez nieprzyjemnych obcych posmaków. [4]
            Wysycenie: Bez zarzutu, intensywne i trwałe. [4]
            Opakowanie: Nie ma się do czego przyczepić. Najważniejsze dane są, dedykowany kapselek też. [4.5]
            Uwagi: Za stosunek ceny do jakości należy się mocna piątka.

Moja ocena: [4]

Comment

• Komar_Pafnucy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.08
              • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
              gdyby BROK rozlewał to piwo do brązowych flaszek to byłoby doskonałe, a tak jest prawie doskonałe, nie raz z miłą chęciąsiegnę ponownie
              Rozlewają także do brązowych zwrotnych. Inna sprawa, że w Warszawie nie widuję innej wersji niż zielona, czyli "export".

Pozdrawiam,

Multitap Crawl
              Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
              Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• draqla
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.01
                • 3

przestań tak mówić, może kupujesz to piwko z niepewnych źródeł, np. market, tam nic nie smakuje

Comment

• draqla
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2006.01
                  • 3

Ocena z ARTomatu

Kolor: pięknie złoty kolorek [5]
                  Piana: moze troche za szybko znika ale nigdy nie zauwazam [4.5]
                  Zapach: wspaniały, nigdy nie spotkałem lepszego [5]
                  Smak: bezdyskusyjnie najlepsze piwko pod warunkiem ze pite na Pomorzu i schlodzone, reszta piw wymięka [5]
                  Wysycenie: szybko sie wygazowuje i dlatego trzeba pic je w odpowiednim tempie [4.5]
                  Opakowanie: smukła butelka, dobrze leży w dłoni i nie ma zamiaru uciekać, kapselki trochę ciężko nabite [4.5]
                  Uwagi: najlepiej piwko smakuje na plaży latem, nie zastąpiony smak, musi być schłodzone i koniecznie z butelki (export), zwykły sambor jest nieco gorzkawy, dlatego pijcie zieloną butelkę, dobrze smakuje na kaca, po pierwszym łyku miska się cieszy jak po ziołach
                  Moja ocena: [4.9]
                  ---------------
                  Ocena usunieta z rankingu.
                  Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
                  Art, Admin

---------------

Comment

• lzkamil
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: złocisty [5]
                    Piana: po nalaniu z góry duża i sztywna, całkiem trwała [4]
                    Zapach: intensywny, aromatycznego chmielu, pod koniec też trochę słodowy [4]
                    Smak: z przewagą chmielu nad słodem, silna goryczka, na początku jakaś śladowa niepokojąca metaliczna nutka która potem znika, w sumie poprawne smakowo [3.5]
                    Wysycenie: najpierw bardzo wysokie, potem bąbelków nie starczy do końca [3.5]
                    Opakowanie: zielona butelka, zielone etykietki, wszystko co trzeba podane, myli podana pojemność 1 PINT bo naprawdę jest 0.5 l [3.5]
                    Uwagi: cena 2.09zł

Moja ocena: [3.8]
                    Lepszy jabol pod okapem
                    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• babalumek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1207

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciutkę ciemniejszy od zwykłego jasnego. Przejrzysty i ładny. [4.5]
                      Piana: Niestety szybko znika. To co zostaje też długo z nami nie przebywa i po kilku minutach nie ma już nic... [2]
                      Zapach: Czuć chmiel i goryczkę. Miłosnicy słodkich piw już po powąchaniu pewnie odstawią. I dobrze [4.5]
                      Smak: Piwo ma swoją klasę i jest konkretne. Podobne do Perły Chmielowej plus goryczka. To jest to. [4.5]
                      Wysycenie: Cały czas jest z nami, na początku intensywnie, potem niestety trochę niedomaga. [4]
                      Opakowanie: Na zielono. Bez fajerwerków a mimo to się wyróżnia. I o to chodzi. [4.5]
                      Uwagi: Z butelki to jedno z moich ulubionych piw. Z beczki ma ciut łagodniejszy smak, ale za to piana trwalsza...

Moja ocena: [4.225]
                      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• zetko
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2005.03
                        • 28

Ocena z ARTomatu

Kolor: Żółtawy, troche za jasny. [3.5]
                        Piana: Obfita, długo się trzyma. [4.5]
                        Zapach: chmielowy, ale nie zbyt wyrażny [4]
                        Smak: W sumie spodziewalem się czegoś lepszego, szczególnie po kilku dobrych opiniach o tym piwie. moje piwo w smaku bylo mało wygaziste i troche wodniste, a pod koniec niestety bylo troche kwaskowe. Może nie trafilem w dobrą partię piwa [3]
                        Wysycenie: mogło by być troche wieksze ale ogólnie ujdzie w tłoku [3.5]
                        Opakowanie: opakowanie dość zwyczajne i troche widać już na nim czas, przydało by się je odświerzyc. [3.5]
                        Uwagi:

Moja ocena: [3.575]
                        zetko

Comment

• tad2x
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2005.06
                          • 72

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasny, calkiem ladny jak na pilsa [4.5]
                          Piana: srednia, nic konkretnego ale nie znika zbyt szybko [4.5]
                          Zapach: hmmmm, chmielowy, czuc wyraznie, ze to piwo to nie sa pomyje po plukaniu baniaka po warzeniu jakiejs warki strong tylko prawdziwe jasne piwo o wyrazistym chmielowym zapachu [5]
                          Smak: jak wyżej, pyszne piwo, zdecydowanie na plus wyroznia sie od innych typu tyskie czy zywiec ze swoim smakiem [5]
                          Wysycenie: srednie, mogloby byc ciut wieksze [4]
                          Opakowanie: kapsel nawet fajny, etykieta sredni, exportowa, moze byc [4.5]
                          Uwagi: bardzo dobre piwo, w przystepnej cenie dostepne w marketach, bardzo orzezwiajace, idealne piwo na lato, polecam

Moja ocena: [4.85]

Comment

• rotmistrz
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.06
                            • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: żółty, przejrzysty [3.5]
                            Piana: biała, drobnoziarnista,trwała, po osiadnięciu pozostawiła kożuszek na powierzchni [3.5]
                            Zapach: nuta chmielowa wyczuwalna bardzo słabo [3]
                            Smak: wyraźna goryczka, chmielowo-slodowy, poprawny lekko kwaskowe [3.5]
                            Wysycenie: piwo pracuje cały czas, wyraźne pęcherzyki gazu odrywaly się od dna [3.5]
                            Opakowanie: informacje o piwie poprawne i pełne, kolorystyka nie powala z nóg [3.5]
                            Uwagi:

Moja ocena: [3.325]

Comment

• Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Mam pytanie na temat poruszony w wątku Brok Export, ale dotyczy Sambora, więc piszę tutaj. napisano tam w połowie 2006 r. że pod nazwą Sambor Export występuje to piwo już tylko gdzieniegdzie ze starych zapasów. Tymczasem ja kilka dni temu kupiłem Sambora export w puszcze z datą przydatności 28.01.08. Czy to wykorzystanie zapasów opakowań, czy zamieszania z markami ciąg dalszy?

Osobiście uważam Sambora za genialne piwko (i umieszczę je w trójce piw jasnych w tegorocznym plebiscycie), Export zaś to *&%^$ - lepiej nie bedę się wyrażać Dlatego z pewną taką niesmiałością podszedłem do puszki z nazwą Sambor export - nie wiedziałem którego piwa mogę sie spodziewać - ale nie żałuje ryzyka! Gdyby tylko ten Sambor był stale dostępny.. a tak nie jest, udało mi się kupic tylko 2 puszki, przy czym za drugim razem była to puszka ostatnia... o butelkach tylko mogę pomarzyć.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ZbyNew
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2005.08
                                • 1

Gdzie się podział Sambor?!

Piwo to jest (a raczej było) wyśmienite. Pasował mi wyrazisty chmielowy smak i zapach, aż tu nagle nie ma, przepadło. Chodziłem, szukałem jest tylko Brok Export, myślę może chwyt marketingowy, to kupiłem, i się przejechałem, lipa jak smok. Do Sambora się nie umywa, półki sklepowe, uginające się w marketach od Exportu omijam dużym łukiem. Poszukam jeszcze puszki Sambor Export, może Brok się zrehabilituje.

Comment

Przetwarzanie...
                                X