Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Waszczukowe] Barbara Cwaniara
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Waszczukowe] Barbara Cwaniara
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, drobna, wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Zioła, trawa, chmiel. Ślad owoców cytrusowych. [4]
Smak: Lekka goryczka, delikatne cytrusy, ślad słodu, może też banana...? [4]
Wysycenie: Dość wysokie, ale nieprzesadzone. [4]
Opakowanie: Nie rozumiem tej zagadkowej estetyki. Jakaś koszmarna baba w stroju pirata gra w karty. Dramat... . [3.5]
Uwagi: Kolejne piwo do wypicia. Latem. Nie znaczy jednak, że będę za nim tęsknił...
Moja ocena: [3.975]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Solidnie zmętniona słomka. [4]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, za niska, ale potężny kożuszek na finiszu jest trwały. [3.5]
Zapach: Sporo przypraw, ziół, a nawet trawy ( zwyczajnej), a za mało drożdży i zboża. Amerykańskie chmiele są przyćmione trawą cytrynową która jest w składzie. [3.5]
Smak: Dużo słodowego ciała, ale słodkie nie jest, goryczka średnia i cytrusowa. Pojawia się też kwasek, jednak nie znany z piw pszenicznych tylko od cytryny. [4]
Wysycenie: Wysokie, bardzo dobre. [4.5]
Opakowanie: Barbara i tak jest dużo lepsza od tych koszmarnych lasek z etykiet tego browaru. W składzie oprócz chmieli amerykańskich jest Marynka. [4]
Uwagi: Smaczne piwo, ale za bardzo zdominowane trawą cytrynową. Najlepiej spożyć przed: 12.12.2017.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
Comment