Jabłonowo, Manufaktura Malinowe Love

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Jabłonowo, Manufaktura Malinowe Love

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • nietzschee
    Porucznik Browarny Tester
    • 2016.07
    • 319

Wygląd: Kolor niemal karminowy, bardzo mętne, mlecznie wręcz, śliczna piana, drobna, bardzo trwała, bardzo ładny lacing.
    Zapach: daje maliną, ale bardziej aronią i czarnym bzem, czuć pszenicę i bardzo rumianek, bardziej niż np. w Blance czy The Dancer.
    Smak: Puszyste, aksamitne, pszenica i owies zrobiły swoje, bardzo treściwe, 4,2% alko, a obstawiam, że ekstrakt mógł być taki jak w Don Vito, jest potężnie „malinowe” (użyto soku o smaku malinowym, ale to smakuje bardziej aronią, czarnym bzem i jeżyną nawet), soku też nie żałowano, gdyby to był cienkusz, to piwo schowałoby się pod tym sokiem, ale nie, jest bardzo chlebowe, taka czerstwa kazjerka z nutą melanoidynową, melanoidynowy wit? Pszeniczne, czuć rumianek i to bardzo, może i tę skórkę pomarańczową, ale nie wiem, czy to nie autosugestia, kolendry nie czuć, lekki kwasek, wysycenie niskie, po zlaniu końcówki wskakuje lekka przyprawowość. Za cholerę mi to wita nie przypomina, ale całkiem niezły rumiankowy pszeniczniak z sokiem, jak ktoś ma taki ochotę. Wrzuciłem lodowate z lodówki na koniec dnia i mi podeszło.
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Rumianek, Południowa 14, Browar Za Miastem
      dadek
      19.11.2022 przed Poznańskimi Targami Piwa miałem okazję (w towarzystwie kilku kolegów z piwnej branży) odwiedzić jeden z najnowszych polskich browarów. Bo choć marka Za Miastem znana jest już od pięciu lat z kontraktów, to w tym roku piwa zaczęto warzyć u siebie. Zgodnie z nazwą browar...
      2022-12-02, 01:29
    • chmielakikrasnystaw
      2018.08.17-19 Chmielaki Krasnostawskie
      chmielakikrasnystaw
      KONSUMENCKI KONKURS PIW
      48. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2018”
      Piwa zgłoszone do Konkursu

Piwa dolnej fermentacji:
      Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
      1. Birell Lager...
      2018-08-09, 12:21
    • chmielakikrasnystaw
      Chmielaki Krasnostawskie 2019
      chmielakikrasnystaw
      KONSUMENCKI KONKURS PIW
      49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
      PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
      Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
      1. Primator Pumpa – Pivovar...
      2019-08-07, 12:51
    • Warzywo
      Kamionka (Mazurska Manufaktura), Jurand Ciemne Niepasteryzowane
      Warzywo
      Alk. 5,6. Rozlane 01.12, przydatność 3 dni. Pozyskane przez sklep Maxurskiej Manufaktury, przyjechało kurierem.
      piwo Jurand przez lata było symbolem wakacyjnych wypraw, pite z beczki w warszawskim Hubertusie umilało spotkania sekcji warszawskiej. Tak kiedys istniała sekcja i spotkania, ciekawe...
      2021-12-02, 18:02
    • Puszek_72
      Mazurska Manufaktura S.A. - JURAND POWRACA !
      Puszek_72
      Część

Może ktoś będzie zainteresowany

Mazurska Manufaktura Alkoholi, rodzinna firma z siedzibą w zabytkowym browarze w Szczytnie, rozpoczyna produkcję legendarnego piwa Jurand. To kolejna niespodzianka Spółki, realizowana w ramach akcji crowdfundingowej, mającej...
      2019-06-12, 09:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...