Piwo gotowe do oceny
Świebodzin, Świt
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, mocno zmętniony. [4]
Piana: Wysoka, bardzo szybko opada, zostaje mały kożuch. [3.5]
Zapach: Kolendra, sfermentowane owoce. [3.5]
Smak: Słodowy, mokre zboże, lekko cytrusowe, na koniec ziołowy posmak i niska goryczka. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Ujdzie, trochę nijakie. [4]
Uwagi: Poprawny wit i tyle. Pachnie trochę mało zachęcająco, w smaku jest lepsze. Nie jestem fanem tego gatunku i Świt nie zmienił mojego nastawienia. Można wypić.
Moja ocena: [3.775]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętne, ciemno-żółte, wpadające w pomarańcz [4]
Piana: drobna, gęsta, zwarta, utrzymywała się długo [4.5]
Zapach: leciutki, miły, delikatne cytrusy, przyprawy, słód [3.5]
Smak: pełne i treściwe, a jednocześnie lekkie w spożyciu, goryczka minimalnie wyczuwalna, delikatne cytrusy przygaszone leciutko waniliowym posmakiem z doskonale stonowaną bazą słodową, całość świetnie zbalansowana [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: etykiety niczego nowego nie wnoszą, utoną śród rzemieślniczej sceny na półce w sklepie, przydałoby się coś co rzuciłoby klientem po oczach po wejściu do sklepu, gładki kapsel [3.5]
Uwagi: Wit nigdy nie był moim ulubionym gatunkiem ale jest to drugi polski wit, który smakował mi wyjątkowo i który piłem z przyjemnością, a to już jest wyższa szkoła jazdy. Brakiem piany na zdjęciu nie kierować się, egzemplarz na fotce pity w nieodpowiedniej temperaturze. Pianę z tego piwa widziałem i jest taka jak w opisie
Moja ocena: [4.3]Last edited by becik; 2017-09-25, 21:12.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka (może to kwestia temperatury) i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Cytrusy, rześkie jak grejpfrut, i te słodsze, lekka zbożowość... [4]
Smak: Kwasek, cytrusy, lekka goryczka. Orzeźwiający, choć minimalnie mniejsza goryczka byłaby także OK. [4]
Wysycenie: Jak na wita, to nawet niewysokie. [4]
Opakowanie: Prosta eta w barwach Ukrainy . W tle kłosy. Może się podobać. [4]
Uwagi: Troszkę nietypowy wit, mało kolendrowy, znacznie słodko-cytrusowy. Smaczny .
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
Comment