Piwo gotowe do oceny
Zamkowy, Zdrój Cieszyński
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny [4]
Piana: Całkiem spora. Opada dość szybko, zdobiąc szkło [4]
Zapach: Słodowy. Mało intensywny. W tle subtelna nutka karmelowa [3]
Smak: Lager o profilu słodowym. Goryczka lekka i krótka. W ciele słodowym wyraźny karmel. Poprawny lager, bardzo czysty w smaku, solidny. Pije się przyjemnie [4]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego [4.5]
Opakowanie: Szału nie ma. Eta niestarannie przyklejona. Sporo info, ale całokształt dość biednie się prezentuje [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.6] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty [5]
Piana: średnia, lekkie ecru, na początku trzyma się, po jakimś czasie opada osadzając się na szkle krzaczkami [3.5]
Zapach: leciutki, miły, słodowo-chmielowy [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, jednocześnie łagodne, fajna goryczka, orzeźwiająca, okraszone stonowanymi słodkawo-zbożowymi posmakami w kącikach ust, finisz pełny, słodowy [4.5]
Wysycenie: minimalnie za dużo [4.5]
Opakowanie: fajna seria etykiet, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Takich piw brakuje na rynku, świetny lager, cieszy powrót do korzeni browaru w Cieszynie
Moja ocena: [4.1]Last edited by becik; 2017-12-23, 20:29.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Rzeczywiście powinno być 11%. Piwo z datą 10.12.2017, pite około trzech tygodni po terminie.
Nie sądzę, by ów termin jakoś wyraźnie wpłynąl na doznania smakowe, ale żadnych nut słodowych w tym piwie nie znalazłem. Raczej dość wyrazista goryczka, z żelazistym, jak to w Cieszynie, komponentem, zostawiająca lekko piołunowe wrażenia. W zapachu dośc pusto, nuty mineralne plus żelazo. Piana obfita, drobna, opada dość szybko do obrączki.
Piwo jest bardzo zbliżone w charakterze do Brackiego.Comment
Comment