Piwo gotowe do oceny
Zapanbrat, [Raduga] Lift To The Scaffold
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółto-pomarańczowy, mocno zamglony, widoczne pływające drobinki [3.5]
Piana: Średnio-niska, jasna, drobne pęcherzyki, średnio trwała, ładny lacing. [3.5]
Zapach: Słodkie owoce tropikalne, trochę słodu pszenicznego, nuta nafty, wystarczająco intensywny, przyjemny. [4]
Smak: Cytrusowo-ziołowy, mniej słodu, solidna goryczka ziołowa, odrobinę za długa, lekkie, mało słodkie. [4]
Wysycenie: Średnie, może ciut poniżej - pasuje. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, przyjemna w dotyku, czytelna, pełny skład. [5]
Uwagi: Smaczne, bez wad, ale daleko mu do genialnej warki z Zodiaku, wydaje się też dużo prostsze. Warka do 12.2017 Z2.
Moja ocena: [3.975]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pogranicze żółtego i pomarańczowego, wyraźnie zamglony [4]
Piana: Początkowo dość spora, ale opada szybko. Zdobi ściany [3.5]
Zapach: Cytrusy i tropiki z wyraźną przewagą tych pierwszych. Najwięcej czuć grejpfruta. Są też wyraźne nuty od słodu pszenicznego [4]
Smak: Cytrusowa goryczka jak na parametry jest naprawdę mocna. Profil zdecydowanie grejpfrutowy. Piwo lekkie, ale zarazem całkiem treściwe. Akcenty pszeniczne w ciele słodowym. Pijalność duża [4]
Wysycenie: Średnia. Pasuje [5]
Opakowanie: Etykieta dość ładna. Ciekawa grafika. Mały minus za jakość papieru. Info dość pełne [4]
Uwagi: Piwo z datą: 31.07.2017
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętna, żółte wpadające w pomarańczowe. Taki dość pospolity kolor. [3.5]
Piana: Średnia, trwałość także średnia. Biała, minimalnie beżowa. Bąbelki średnie. [4]
Zapach: Zbyt delikatny, średnio intensywny, ładny. Chmiele o zapachu egzotycznych owoców, troszkę żywicy. [4]
Smak: Smak też delikatny. Tropikalne owoce, chmiel, odrobina żywicy. Goryczka lekka z pieprzową nutą. Z czasem troszkę zalega. Piwo sprawia wrażenie "puszystego". Dobre, delikatne, bardziej wytrawne niż słodkie. Jest bardzo session, jak pisze na etykiecie. [4]
Wysycenie: Równomierne, średnie, delikatne. Odrobinę mocniejsze byłoby jeszcze lepsze. [4]
Opakowanie: Ładne i bardzo fajna kolorystyka. Parametry podane, kapsel firmowy. Nie podoba mi się tylko dlaczego określili to piwo jako IPA (-1)? Przy tych parametrach to bardziej PA. [3.5]
Uwagi: Smaczne i faktycznie sesyjne piwo. Jakichś super doznań nie oferuje, ale wszystkie parametry są na dobrym poziomie. Bardzo przyjemnie się piło.
Moja ocena: [3.95]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment