Piwo gotowe do oceny
Niechanowo, [Doctor Brew] Perfect Lager Lemon Grass
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, odrobinę zamglone. [4.5]
Piana: Biała, drobna i gęsta, ale za krótka i nie za bardzo trwała, choć na szkle osad jest duży i trwały. [3.5]
Zapach: Tuż po nalaniu za dużo jest trawy cytrynowej i dopiero po jakimś czasie można wyczuć sporo zboża, prawie mąki i trochę drożdży. Chmielu jest mało, a przy końcu pojawia się karmel. [3]
Smak: Mało słodu, wodniste, goryczka średnia i nieprzyjemna, metaliczna, jest trochę cytryny. [2.5]
Wysycenie: Za duże. [2.5]
Opakowanie: Rozpoznawalna etykieta, firmowy kapsel, pełny skład. Morska opowieść w kiepskim stylu. [3.5]
Uwagi: Zauważyłem, że kiedy w składzie jest Magnum, to piwo mi niezbyt smakuje. Chyba nie lubię tego chmielu... A w tym piwie in minus jest jeszcze wodnista pustka w smaku.
Moja ocena: [2.925]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, opalizujące. [4]
Piana: Niezbyt wysoka, tworzy się dość ociężale. Zostawia jednak całkiem niezły lejsing. [3.5]
Zapach: Słodowy, zbożowy, lekko diacetylowy (maślany). [3]
Smak: Słodowy, choć na szczęście w taki przyjemny sposób. Szkoda, że goryczka nie jest silniejsza, bo tak mamy do czynienia z trochę nijakim piwem. Amerykańskiego chmielu za bardzo nie czuć. Goryczka mało intensywna, zaznaczona na finiszu. [4]
Wysycenie: Niskie, w kierunku umiarkowanego. [3.5]
Opakowanie: Etykieta niestarannie przyklejona odkleja się. Poza tym standard Doctor Brew i komplet informacji. [4]
Uwagi: Data przydatności: 05.02.2018
Moja ocena: [3.575]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto. Wyraźnie zamglony [4]
Piana: Obfita, sztywna. Bardzo trwała. Ładnie oblepia szkło, opadając powoli [4.5]
Zapach: Drożdże, słód, dziwna nuta kojarząca się z cytrusami ale jakaś nietypowa jak na US-chmiel, lekki karmel [3]
Smak: Głównie słód ocierający się lekko o słodkawość. Goryczka niska i krótka, pozostawia wrażenie niedosytu. Chmiel ogólnie ma tu rozczarowująco mało do powiedzenia. Gdzieś w tle majaczy niewyraźny cytrus ale to tak na granicy autosugestii. Pod koniec picia zaczyna się też bezczelnie panoszyć wodnistość. Ogólnie tak sobie [3]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. Raczej pasuje [4.5]
Opakowanie: Jak to u doktorów. Dużo info. Graficznie spoko [4]
Uwagi: Data: 17.12.2017
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
Comment