AleBrowar, Shake The World

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

AleBrowar, Shake The World

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • kenny
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.04
    • 712

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnobursztynowy, mocno zmętniony. [4]
    Piana: Wysoka, błyskawicznie opada, jak na coli. [2]
    Zapach: Lekko cytrusowy. [3.5]
    Smak: Słodowy, wyraźnie słodkawy, cytrusowa chmielowość, grejpfrutowa goryczka, średnia. [4]
    Wysycenie: Niskie/średnie. [4]
    Opakowanie: Ok, ale trochę przesadzili z tymi kolorami. [3.5]
    Uwagi: Słodkawe APA, ot co. Nic szczególnego, ale można wypić. Piana fatalna.

Moja ocena: [3.6]

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, za bardzo mętne. [3]
      Piana: Biała, pęcherzyki szybko pękają, po minucie nawet śladu na szkle trudno się doszukać. [2.5]
      Zapach: Przyjemny grejpfrut od chmielu a nie od owocu. Wanilii nie wyczułem. [4]
      Smak: Słodowy, ale dobrze zbalansowany z cytrusową goryczką, żadnych wad nie ma, wybitnie orzeźwiające i cytrusowe piwo, w sam raz na upały. [4.5]
      Wysycenie: Za niskie. [3]
      Opakowanie: Pełny skład, etykieta nie z naszej cywilizacji, ale zachęciło mnie coś to do posłuchania Petera Gabriela. [3.5]
      Uwagi: Świetnie piwo, godne polecenia z datą do 28.12.2017.

Moja ocena: [3.925]

Comment

• rafalek21
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2015.04
        • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Żółto-złoty, mocno zmętniony. [3.5]
        Piana: Średnio obfita, brzydka, duże i średnie pęcherzyki, szybko znika, jak w napojach gazowanych. [2]
        Zapach: Cytrusowy, słodowy, owocowy, średnio intensywny, ale przyjemny, szczególnie po ogrzaniu. [4]
        Smak: Wyraźnie słodowy, lekko słodkawe, dalej cytrusy i lekko owocowy, niewysoka, ale przyjemna, goryczka, całkiem gładkie i pełne, ale nie ciężkie - płatki owsiane robią robotę, ale wanilli czy laktozy się nie doszukałem. [4]
        Wysycenie: Średnie, może ciut mnie - dobrze pasuje, odrobinę wyżej i byłoby idealne. [4.5]
        Opakowanie: Graficznie nie specjalnie mi się podoba(jak ostatnio większość piw z AleBrowaru), ale mamy za to komplet informacji. [3.5]
        Uwagi: Smaczne piwo, w sam raz na lato. W końcu AleBrowarowi udało się nie przechmielić piwa, efektem jest pijalne piwo, oby tak dalej. Warka do 28.12.2017.

Moja ocena: [3.775]
        Ostatnia zmiana dokonana przez rafalek21; 2017-08-04, 23:26.

Comment

• MarcinKa
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2005.02
          • 2737

Ocena z ARTomatu

Kolor: Taki zwykły. Trochę pomarańczowy, trochę żółty. Piwo całkiem mętne. [3.5]
          Piana: Bardzo fajna piana. Po nalaniu średnia, minimalnie beżowa, raczej drobne bąble. Później zaczyna rosnąć do dużej. Do tego trwała, puszysta. Pozostawia ślady na ściankach kufla. [4.5]
          Zapach: Dominacja ładnego chmielowego zapachu. Cytrusy, tak jak piszą na etykiecie, w typie grejpfruta. Przyjemny zapach. Wanilii za bardzo nie czuć. [4]
          Smak: Orzeźwiający, lekki smak. Cytrusowość i wyraźna goryczka. Jest coś z mleczności. Piwo złagodzone laktozą. Nuty laktozy chyba jednak trochę za słabe, a goryczka trochę zalega. Wanilii brak. W sumie można napisać: niezłe orzeźwiające pale ale. [3.5]
          Wysycenie: Średnie, odrobinę za słabe. W miarę trwałe. [3]
          Opakowanie: Brzydka grafika i kolorystyka. Do tego etykieta pomarszczona trochę. Plusy to pełne parametry, skład, kapsel firmowy. Podsumowując: brzydka przeciętność. [3]
          Uwagi: Niezłe pale ale z udziwnieniami, które mało wpływają na piwo (mały minusik za ich brak). W sumie ok.

Moja ocena: [3.725]
          To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• grodek
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2015.06
            • 527

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, wyraźnie zmętnione. [4]
            Piana: Biała, puszysta, średnio obfita, ładnie pozostająca przez dłuższy czas. [4.5]
            Zapach: Ładny, cytrusowy z wyraźną, lecz nienachalną nutą wanilii i odrobiną mlecznego aromatu. Wszystkie aromaty wyczuwalne i zbalansowane. [4]
            Smak: Lekkie, pijalne z wyczuwalnymi w smaku nutami cytrusów, wanilii i laktozy. Finisz wyraźnie aksamitny, treściwy przez dodatek płatków owsianych i laktozy. Piwo raczej słodkie z delikatnie zaznaczoną goryczką. [4]
            Wysycenie: Średnie, dla mnie w sam raz. [5]
            Opakowanie: Etykieta z humorem, do tego kolorowa, przyciągająca wzrok. Komplet informacji i firmowy kapsel. [5]
            Uwagi: Termin do 09.07.2018. Smaczne, lekkie, pijalne piwo.

Moja ocena: [4.15]
            604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment