Piwo gotowe do oceny
Perun, [Hoplala] Wolna Czy Zajęta
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, może i nawet grejpfrutowy , wyraźnie mętne. [4.5]
Piana: Kremowa, drobnopęcherzykowa, zdecydowanie za krótka i mało trwała. [2.5]
Zapach: Intensywny, ale mało chmielowy. Przede wszystkim grejpfrut, który jest tu jako owocowy dodatek i zadziwiająco sporo bardzo przyjemnego słodu ( zboże, chlebek). [4]
Smak: Grejpfrutowa goryczka i kwasek, ponownie raczej od dodatku, a nie od trzech amerykańskich chmieli, spora pełnia, niestety z każdym kolejnym łykiem zaczyna być zbyt kwaskowe. Nie orzeźwia, a na finiszu nawet trochę męczy. [2.5]
Wysycenie: Niskie, w gardle szczypie kwasek, a nie gaz. [3]
Opakowanie: Prosta etykieta, oprócz drożdży pełny skład, a w nim sok z hiszpańskich grejpfrutów. [3.5]
Uwagi: Za dużo grejpfruta w tym IPA, toleruję dodatki, ale subtelne i delikatne. Termin do 20.03.2018.
Moja ocena: [3.2]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, zmętniony [4]
Piana: écru, początkowo obfita, ze średnich pęcherzyków, opadła do minimalnej warstwy. [3]
Zapach: najpierw słodowy, potem trochę owoców tropiku i cytrusów od chmielu. Jest nawet reklamowany w składzie grejpfrut. Ale po ogrzaniu wychodzi jakaś niezbyt przyjemna nuta, którą określę mianem gumowej podeszwy od buta. [2.5]
Smak: zbożowe i kwaskowe nuty. Cierpkość podkręcona została przez grejpfruta. Gryczka na poziomie na pograniczu znikomego i niskiego. [2]
Wysycenie: Średnie - może być [4]
Opakowanie: Oszczędne w stylu, dobre info na kontrze [3.5]
Uwagi: Przyjemność picia jest średnia. Zamiast szlachetnej wytrawności grejpfrutowej mamy puste/wodniste piwo z zalegającą łodygą i kwasek cytrynowy, wykrzywiający otwór gębowy. Nie dopiłem.
Moja ocena: [2.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty zamglony. [4]
Piana: Biała, drobna, niezbyt wysoka, ale całkiem trwała. [3.5]
Zapach: Słodkie owoce cytrusowe z delikatnym powiewem sosnowym. Sympatyczny i intrygujący... [4]
Smak: Zbyt podkreślone cytrusy i grejpfrutowa goryczka, jak dla mnie. Jakiś dziwny posmak słodu i czegoś niezbyt fajnego, może to słabe zbilansowanie? [3]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: W stylu browaru, choć tym razem jakoś szczególnie mnie nie zachwyca. [3.5]
Uwagi: Jakoś mnie to piwo zawiodło, nie bardzo potrafię to wytłumaczyć. O ile kojarzę, kiedyś piłem je z beczki i bardzo dobrze mi weszło. O co chodzi?
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
Comment