Kolor: Ciemno pomarańczowy, nieprzejrzyste [3.5] Piana: Piana z gatunku szybkich,c chwila moment i zginęła na starcie niespecjalnie obfita drobna, nie zostawia śladu [2.5] Zapach: Słód, słodkawe nutki - mało intensywny [3.5] Smak: Dość pełne w odbiorze, słód, lekki karmel, gdzieś tam chmiel jest ale się głęboko ukrył [3] Wysycenie: OK [4.5] Opakowanie: Goły biały kapsel, biało tło złoty barbakan, estetycznie to wygląda ale bez większego pomysłu. Jest sloganik, bardzo ogólny skłąd [3.5] Uwagi: Bardzo płaskie piwo, poprawne nudne ale bez większych wad. Dostałem wypiłem i nie czuje potrzeby powtórki
Kolor: Ciemny bursztyn, mętne [4.5] Piana: Praktycznie jej nie ma, minimalna [1.5] Zapach: Słód, karmel, alkohol, słodycz [3] Smak: Wodniste, mało treściwe, chmiel, karmel, lekka goryczka zalegająca na języku [3.5] Wysycenie: Jak dla mnie za niskie, powinno być większe [3] Opakowanie: Ładnie wygląda na białym tle, słaby opis [3.5] Uwagi: UWAGI:
Warka: 28/06/2018
Alk. 5,5% obj.
Ekstr. 11% wag.
Karmelowo - chmielowe. Podoba mi się kolor i mętność. Gdybym miał wybierać między koncerniakiem a Barbakanem Jasnym Pełnym to wybrał bym zdecydowanie Barbakana.
Polecam spróbować.
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - owoce lagerowe i nuta żołędziowa.
Smak - lekko słodkawe,...
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
Comment