Zapanbrat, [Raduga] Freak

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Zapanbrat, [Raduga] Freak

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2851

Bardzo orzeźwiające, kwaśne i szalenie owocowe piwo z mnóstwem limonki i pszeniczną nutą majaczącą w tle
    To nie są "morskie opowieści" z etykiety, to piwo takie jest i tak właśnie smakuje
    Świetne, niesamowicie pijalne ( nie lubię tego słowa, ale trudno ), dla wielbicieli kwasów pozycja obowiązkowa.
    Brawo, dobra robota
    Warka do 02.2018.
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

Comment

• rafalek21
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2015.04
      • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Żółty, mętny. [4]
      Piana: Całkiem obfita, biała, drobne pęcherzyki, niezbyt trwała, znika sycząc, brak lacingu. [3]
      Zapach: Limonka - ok, trochę zbyt jednowymiarowy. [3.5]
      Smak: Mocno kwaśne, limonkowe, lekko pszeniczne, przy tym nie jest wodniste, goryczki brak. [3.5]
      Wysycenie: Średnie - dobrze pasuje. [4.5]
      Opakowanie: Typowe dla Radugi, pełny skład. [4]
      Uwagi: Jak dla mnie zbyt jednowymiarowy, ale smaczny kwas/napój, bo piwem to trochę ciężko nazwać. Warka 02.2018.

Moja ocena: [3.55]

Comment

• MarcinKa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.02
        • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mętny, nie przejrzysty, żółty. Lekka przejrzystość by nie zawadziła. [4]
        Piana: Nie do końca jednorodna, biała, średnia/mała. Dość szybko z szumem znika, ale kwaśne piwa tak mają. [3]
        Zapach: O dziwo bardzo nikły. Jakieś taki nuty kwasa, suku z limonki. Charakterystycznego cytrynowego zapachu nie czuć. [3]
        Smak: Kwas, kwas i jeszcze raz kwas, limonkowy kwas. Tak kwaśnego piwa jeszcze nie piłem. Ściąga usta i kurczy język. Jest też trochę gorzkości, takiej owocowej. Posmak średni bardzo kwaśny. [4]
        Wysycenie: Dobre, umiarkowanie grube (duży plus), średnio silne, trwałe. [4]
        Opakowanie: Jak zwykle u Radugi starannie wykonane, ciekawe, ładne i dopasowane kolorystycznie. Do tego parametry podane i kapsel firmowy. [4.5]
        Uwagi: Hardkorowe piwo. Zakładam, że taki miało być. Ja wolę mniej kwaśne, ale bogatsze w smaku kwasy (znaczy nie owocowe, a "prawdziwe" kwasy).

Moja ocena: [3.575]
        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

Przetwarzanie...
        X