Piwo gotowe do oceny
Zapanbrat, [Trzech Kumpli] Ragnar
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarno-czarny, jak pewna kapela... [4]
Piana: Nie wiem, jaki to kolor. Taki beżowy, ale... beżowoczekoladowy . Piana wysoka, drobna i trwała. Robi wrażenie. [4.5]
Zapach: Zboże, karmel, kawa, alko. Kawa, karmel, alko, zboże. Karmel, alko... no, dobra. Ciekawy, wielowątkowy, ale harmonijny. [4]
Smak: Goryczka, ale podbita oleistym karmelem... Gorzka kawa i czekolada, w tle alko. Suszone owoce także są obecne, lekkie akcenty dymno-popiołowe. [4]
Wysycenie: Niskie, trudno, żeby było inne... [4]
Opakowanie: Mała, zgrabna flaszka. Fajna eta, niezła historia bałtyckiego porterA (bawiąc, uczy ). Nazwa z twistem... Poszukałem, i ten Ragnar to taki kolo od klocków Lego był . Nie mój idol, ale doceniam. [4]
Uwagi: Lubię degustować takie piwo.
Nie na co dzień, ale... w piątek, przed weekendem...?
Bardzo chętnie. Doceniam i smakuję .
Moja ocena: [4.05]
-
-
Data ważności: 09/2018 pite 13/10/2017
Cena: 12zł/0,33l.
Aromat: paloność, gorzka czekolada, orzechy włoskie. Po zabełtaniu wiśniówka.
Smak: palone, wiśniowe, wyraźna cierpła nuta nalewki z orzecha włoskiego.
Sporo gorzkiej czekolady i suszonych śliwek.
Tekstura jedwabista. Gładziutkie i gęste.
Alkohol wyczuwalny, lecz nie gryzie spirolem.
Mnie to piwo kojarzy się jakbym pił imperialną wersję Blakcyla pół roku po terminie.
No pychotka, choć kapci nie zdarło.
Porządne piwo. Tyle i aż tyle
Fota.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Niewysoka, ciemna, drobne pęcherzyki, średnio trwała - redukuje się do dziurawego kożucha, słaby lacing. [3.5]
Zapach: Zdecydowanie palony, gorzka czekolada, orzech włoski, troszkę karmelu, średnio intensywny [4]
Smak: Podobnie jak wyżej, wyraźnie palony, espresso(niesłodzone), gorzka czekolada, orzech włoski, trochę suszonych owoców, wytrawny, pełne, gładkie, goryczka średnio-wysoka - bardziej od palonych słodów, ale od chmielu też coś jest, alkohol umiarkowany, nie gryzie. [4]
Wysycenie: Niewysokie - idealnie pasuje. [5]
Opakowanie: Bardzo ładna, czytelna etykieta, brakuje tylko dokładnego składu, no i może dedykowanego kapselka. [4.5]
Uwagi: Ciekawy i smaczny porter, z umiarem gorzki i wytrawny - do powolnego sączenia. Jak jeszcze spotkam to odłożę ze dwie butelki. Warka do 09.2018.
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny [5]
Piana: brązowa, drobna, zwarta, trzyma poziom do konca [5]
Zapach: lekki, miły klasyczny, paloność, kawa, odrobina czekolady [3.5]
Smak: gęste pełne i treściwe, fajna wytrawna paloność przełamana z lekko czekoladowym posmakiem oraz nutami mocno palonej kawy, wszystko jest fajnie stonowane i ułożone, finisz to solidna baza słodowa, momentami w smaku przebłyski mocy w postaci alkoholu i szczypta śliwek w czekoladzie [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: etykieta jak jest taka jest, gładki kapsel [4]
Uwagi: Jak dla mnie genialne piwo, genialny imperialny porter bałtycki, tak powinien smakować, a nie analogiczny Imperator z Pinty, który, ze tez imperialny to zalany amerykańskimi chmielami, niech żyją klasyki - ten mnie urzekł
Moja ocena: [4.425]Last edited by becik; 2017-11-24, 22:13.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny niczym smoła [4.5]
Piana: Beżowa , gęsta , sztywna [4.5]
Zapach: Zniewalający , kawa , czekolada , [4.5]
Smak: Czekolada , śliwka, karmel [4.5]
Wysycenie: odpowiednie [4]
Opakowanie: Butelka 0,3 , chodziarz według mnie lepsza byłą by ,5 [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.45]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: Wysoka, ciemnobrązowa, trwała. [4.5]
Zapach: Winny, bakaliowy, gorzka czekolada, zboże. [4.5]
Smak: Czekolada, pralinki, zboże, kawa, nuty palone. [4.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Ładne, mała butelka. [4]
Uwagi: Gęste, treściwe, intensywne smakowo, ale trochę brakuje mi tak nut owocowych i bakalii w smaku. Deserowe, powoli się je pije. Dobre, ale mogłoby być lepsze.
Moja ocena: [4.45]
Comment
-
Comment