Piwo gotowe do oceny
Sądecki, Koźlak
Collapse
X
-
Bardzo przyjemny koźlaczek, wyraźne nuty karmelowe przechodzące w opiekane klimaty, w finiszu lekka ziołowa goryczka, jednym słowem rasowe bydlę
I tylko ta piana, a raczej jej brak ...
Warka ( podobnie jak w innym zakupionych przeze mnie piwach z Sądeckiego ) do : 2017.09.30.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: rubinowo-pomarańczowy [4]
Piana: jasny beż, drobna, niezbyt trwała, opada powoli, do końca jest kożuszek na piwie [3.5]
Zapach: lekki, głównie karmelowy [3.5]
Smak: treściwość średnia, brak typowej dla koźlaków pełni, posmak owocowo-karmelowy, momentami zbyt słodkawy, goryczka niska, głownie w tle, pod koniec znów zbyt mocne słodowe akcenty, czasem dają o sobie znać lekkie pestkowe posmaki [3.5]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: prosta seryjna eta z browaru, gładki kapsel [4]
Uwagi: Kolejne niezłe piwo wymagające podkręcenia
Moja ocena: [3.575]Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2018-04-19, 17:46.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnobrązowy. [4.5]
Piana: wysoka, drobno i średnio pęcherzykowa, średnio trwała. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, karmel i nuty opiekane. [3.5]
Smak: słodowy, słodkawy, nuty opiekane, lekko karmelowy, początkowo lekko wyczuwalny alkohol i delikatna goryczka. Piwo jest średnio treściwe i smaczne. [4]
Wysycenie: średnie. [4.5]
Opakowanie: brzydka etykieta, brak danych o zawartości ekstraktu, niepełny skład, kapsel bez nadruku. [2]
Uwagi:
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
Comment