Piwo gotowe do oceny
Amber, Pils
Collapse
X
-
W Lidl'u za 2,29, więc kupując dwa Spitfire'y, za 29 groszy za puszkę wg rachunku!
Chmielone na zimno Lubelskim, Marynką i Puławskim. 11,3 blg 5,0vol. Określane jako sesyjne-parametry się zgadzają. Aromat korzenno-żywiczny, ciężki i oleisty. W nucie dolnej sam Lubelski. W smaku gorzkie, ale mało pilsowe, kaskadowa goryczka jak w ale. Ciekawa mineralność, finisz pilsowy. Raczej interpretacja stylu-za mało rześkie, choć nie mocne, to dość pełne. W tej cenie jak najbardziej, ale niestety nic odkrywczego.
3/5 dla ścisłościMały porterek-przyjaciel nerek
-
-
Na dwóch spitfire'ach mam na rachunku odliczone 2zł, więc akurat tak wychodzi z tego rabatu.Last edited by Petitpierre; 2017-11-30, 15:23.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Data ważności: 11/02/2018
Jak za dwa złote z małym haczykiem za puszkę jest całkiem strawny.
Co prawda aromat niewielki, ale jest.
Odrobina słodu, siana, ziółek i szczypta cytrusa.
W smaku jest zbyt landrynkowe, choć nie jest słodkie.
Troszkę biszkoptu.
Ziołowa średnio niska goryczka (jak na Pilsa) z cytrusowym i owocowym posmakiem.
Trzy polskie chmiele:Lubelski ,Marynka oraz Puławski.
Fajne grafiki i szczegółowe informacje na puszce.
Pomysł dobry.
Wykonanie niezłe.
Troszkę poprawić i będzie faktycznie polski pils. Tylko musi nabrać lekkości
Wypiłem dość szybko bez grymasu.
fota
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, słomkowy, klarowny [4]
Piana: Bardzo szybko opada do zera, grubopęcherzykowa [1]
Zapach: Lekki Chmiel, słód [1.5]
Smak: Bardzo wodniste, lekka goryczka i to taka nieprzyjemna, mała treściwość [1]
Wysycenie: średnie poprawne [4]
Opakowanie: Zielone , raczej wpada w oko, jakiś tam opis [3]
Uwagi: UWAGI:
Warka: 21.01.2018 L2/3
alk. 5,0% obj.
Ekstr. 11,3% wag.
Styl: Pils
Masakra !!! Rozwodnione Piwo !?!
Co to wogóle jest ? Opis na puszce jak byśmy mieli doczynienia z Piwnym extra cudem a w rzeczywistości ogromne rozczarowanie. Dostajemy eurolagera i to porządnie rozwodnione ! Nawet nie chce mi sie wspominać o chmielach które niby zastosowano i inne bajki które zamieszczono w opisie !
Nigdy więcej ! Za tą cenę wolę kupić Maestica z Lidla lub Perlenbachera
Nie polecam !
Pozdrawiam
Moja ocena: [1.575]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slyboots Wyświetlenie odpowiedzi
No chyba, że piłeś bardzo zimne.
Ja piłem lekko chłodne. Szału nie było, bo meastic lepszy, lecz było czuć różnicę pomiędzy tym amberem a zwykłym koncernowym eurolagerem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziNo to mam zwichrowane kubki smakowe lub warki potrafią się różnic między sobą
No chyba, że piłeś bardzo zimne.
Ja piłem lekko chłodne. Szału nie było, bo meastic lepszy, lecz było czuć różnicę pomiędzy tym amberem a zwykłym koncernowym eurolagerem
Niestety ale Piwo było pite w temperaturze pokojowej około 24 stopni cejsjusza.
Jeszcze raz napisze - Masakra dawno nie piłem takiego rozwodnionego Piwa. Jakaś tam minimalna goryczka była ale żadnych chmieli nie wyczułem specjalnie.
Może i taki wypust
Podałem Warkę więc może ktoś się jeszcze wypowie.
Comment
-
-
No jeśli "ciepłe" piwo wydaje się sikiem to faktycznie musiał być dramat.
Amber ma wahania w większości swoich piw.
Ja tego ich pilsa piłem może z trzy razy (nawet przed zmianą grafiki) i zawsze mi się wydawał landrynkowy z dziwną ziołową nie pasującą do tego goryczką.
Wodnisty był dla mnie "de helder" MILD z tesco :]
Jednak pare osób na instagramie pisało, że ich te ambery pilsy to siki okrutne i nie warte są 2zł
Różne warki, różna jakość
Szkoda strzępić klawiatury nad takim piwem. To nie RIS za 20-30zł za 0,33l :]
zdrów !
Comment
-
-
Jakiś czas temu skusiłem się na 1 puszkę w Intermarche - i potwierdzam - był dramat. Czegoś równie pustego to nie wiem czy kiedyś piłem.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste [4.5]
Piana: biała, średnie i duże pęcherze, dość szybko opadają ale zostaje dość spory ale jednocześnie mizerny kożuszek [3]
Zapach: leciutki, słodowo-kukurydziany [3]
Smak: lekkie, goryczka leciutka, niestety przygaszona zbyt słodkawym posmakiem (słodu/kukurydzy), leciutko rozwodnione, nic więcej w tym piwie nie czuć, nawet puszkowej metaliczności [3]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: puszka, jaka jest każdy widzi, na pewno rzuca się w oczy [3.5]
Uwagi: Wypite szybko dla ugaszenia pragnienia, do tego się nadaje, na pewno nie do degustacji, szybko ugasić pragnienie, wytrzeć usta i brać się dalej do roboty, stosunek jakości do ceny ok, 1.99PLN
Moja ocena: [3.15]Last edited by becik; 2018-01-19, 14:23.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ciekawa puszka graficznie... a co w środku?
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - chmiel ziołowy... dość specyficzny
Smak - słodkawe, lekko ściągające, chmielowość z kierunku lekko żywicznego. Może to Puławski? Goryczka mała.
Obleci w sprzyjających warunkach
Comment
-
Comment