Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Pinta] Hopby
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piwo mętne, nieprzejrzyste. Kolor taki pomarańcz brudny, niezbyt to ładne i nie wiem na ile pasuje do hoppy table beer. [3]
Piana: Przybrudzona biała, średnio duża, średnio trwała. Drobniutkie bąbelki, ładnie wygląda. [4]
Zapach: Mocny chmiel zaraz po otwarciu. Chmiel w typie żywice, słodkie tropikalne owoce. Ubogi i ładny zapach. [4]
Smak: Bardzo orzeźwiające, lekkie, mocno chmielowe piwo. Żywiczny chmiel i owoce dominują. Goryczka chmielowa dość mocna, długa, może trochę nawet zalegająca. Piwo leciutkie, ale nie ma efektu chmielowej wody. Tak jak w zapachu, ubogo ale smacznie i orzeźwiająco. [4]
Wysycenie: Bardzo pasujące do piwa. Mocne i w miarę trwałe. [4.5]
Opakowanie: Jak na Pintę to słabe. Ładne kolory i słaba grafika. Na szczęście starannie naklejona etykieta, parametry podane, kapsel firmowy. [3.5]
Uwagi: Bardzo fajne leciutkie piwo do wypicia np. po rowerze. Smaczne i orzeźwiające.
Moja ocena: [3.95]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21 Wyświetlenie odpowiedziWydawało mi się, że to piwo było warzone w Zawierciu. Czyżby nowa warka była z Zarzecza, czy to po prostu pomyłka?
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, piwo jest mętne, przy dnie butelki widać osad drożdżowy i trochę drobinek, pewnie chmielu. [3.5]
Piana: Kremowa, niezbyt wysoka, pęcherzyki drobne, gęsto lepi szkło. [4]
Zapach: Bardzo chmielowy i zielony, głównie żywica, a także grejpfrut i odrobinę trawy. [4]
Smak: Niska pełnia słodowa, wytrawny profil, ale wodniste nie jest. Goryczka średnia, z każdym kolejnym łykiem jakby wyższa w postaci cytrusów i wyraźnej trawiastej nuty. Dosyć dobrze orzeźwia. [4]
Wysycenie: Średnie, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Kolorowa i ciepła etykieta, dobra nazwa, dokładny skład i stosowny opis bez zbędnej poezji. [4.5]
Uwagi: Lekkie i smaczne goryczkowe piwo, tylko powinno być tańsze. Pierwsza Pomoc ma podobne parametry i jest niecałe 2 zł tańsze. Warka do 26.01.2019.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziUwagi: Lekkie i smaczne goryczkowe piwo, tylko powinno być tańsze. Pierwsza Pomoc ma podobne parametry i jest niecałe 2 zł tańsze. Warka do 26.01.2019.
Comment
-
Comment