AleBrowar, El Fruto

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

AleBrowar, El Fruto

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • kenny
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.04
    • 712

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnopomarańczowy, bardzo mocno zmętniony, z mnóstwem farfocli - jak wody Amazonki... [2]
    Piana: Jak na coli, opada błyskawicznie. [2]
    Zapach: Silnie owocowy, jak świeżo przekrojone mango. [4.5]
    Smak: Owocowy, soczek multiwitamina, cytrusy, wręcz gryzą w język. Na koniec goryczka cytrusowa, średnia/wysoka. Końcówka mocno siarkowa. [3.5]
    Wysycenie: Średnie. [4]
    Opakowanie: W ich stylu, ale nie w moim [3]
    Uwagi: Bardzo owocowe piwo o nieprzyjemnym wyglądzie. Niestety wadliwe, czuć siarkę czy coś takiego. Goryczka spora, ale nie tak, jak bym się spodziewał. Smakuje jak mocno nachmielony sok multiwitamina.

Moja ocena: [3.625]

Comment

• rafalek21
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2015.04
      • 1407

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kenny
      Smakuje jak mocno nachmielony sok multiwitamina.
      Czyli typowy AleBrowar, spojrzałem na oceny tego piwa w innych miejscach, są mniej przychylne, ale wszędzie można dojść do wniosku, że piwo jest przechmielone. Co śmieszniejsze to ich najlepsze(albo przynajmniej dobre/pijalne) piwa to te mało nachmielone, a nie wykręcające gębę 100+ ibu wynalazki.

Podejrzewam że to gryzienie w język to dodatek soku - często mnie coś drażni w takich piwach.
      Ostatnia zmiana dokonana przez rafalek21; 2017-11-11, 00:37.

Comment

• rafalek21
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2015.04
        • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Pomarańczowo-błotnisty, całkowicie zmętniony. [3]
        Piana: Tragedia, po kilku sekundach gładka tafla piwa. [1]
        Zapach: Dość intensywny aromat mango, do tego nieco nafty. [4]
        Smak: Sporo mango, słodkawe, leciutki kwasek, nafta, trochę słodowo-zbożowe, goryczka średnio-wysoka, lekko iglasta. Treściwe, alkohol dobrze ukryty. Ogólnie sporo mango i chmielu, na szczęście nie przesadzone. [4]
        Wysycenie: Średnie - trochę przegazowane. [3]
        Opakowanie: Po za brzydkim tłem, etykieta w porządku, komplet informacji. [3.5]
        Uwagi: Miałem to piwo pominąć, ale jakoś w końcu trafiło do koszyka. Smakowo i zapachowo fajne, tylko reszta rozczarowuje. Warka 15.07.2018 (chyba druga).

Moja ocena: [3.575]

Comment

• grodek
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2015.06
          • 527

Ocena z ARTomatu

Kolor: Pomarańczowy, piwo mocno zmętnione zapewne przez dodatek pulpy z mango. [4]
          Piana: Średnio i grubopęcherzykowa o kolorze jasnobeżowym. Przy nalewaniu dość obfita, jednak bardzo nietrwała. [1]
          Zapach: Przyjemny, dominuje bardzo dojrzałe mango, odrobina pomarańczy i cytryn. [4]
          Smak: Po przyjemnym aromacie spodziewałem się ciekawych doznań smakowych. Te są niestety dość ubogie. Początkowo czuć, że piwo jest dość treściwe. Nie ma jednak słodyczy tylko szybko pojawiająca się cierpkość i ściąganie w ustach. Wyczuwalne w smaku owoce, takie jak mango, cytrusy, nieco posmaków żywicznych oraz delikatna nafta. Goryczka wyraźnie wyczuwalna, lecz dla mnie jak na ten styl zaskakująco niska. Na plus dobrze ukryty alkohol. [3]
          Wysycenie: Średnie, lekko musujące. [5]
          Opakowanie: Etykieta w stylu AleBrowaru, podoba mi się, to tego firmowy kapsel i pełen skład. [4.5]
          Uwagi: Termin do 10.10.2018. Rozczarowało mnie to piwo, bardzo ładny aromat poza tym słabo.

Moja ocena: [3.375]
          604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• KDWG
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2014.03
            • 143

Ocena z ARTomatu

Kolor: Soczek, napój, coś a la multiwitamina... Ujdzie. [3.5]
            Piana: Obfita, ale mamy tutaj kasus koli lub innej pepsi. Znika w ułamku sekundy [2.5]
            Zapach: Czuć te tropiki, czuć te owoce. Multiwitamina americano, no ale jest przyjemnie, bez żadnych przykrych wtrętów [3.5]
            Smak: Double ipa ginie w natłoku multiwitaminy. Hmm. Wlej 50 wódki w jakiś sokopodobny napój z w/w. kategorii i mamy to... Niby spoko, niby można... ale chyba nie o to chodziło? [3]
            Wysycenie: Piwo "odstane", a i tak pięknie wystrzeliło. Wrażenia artystyczne chapeau bas, ale jeżeli chodzi o CO, to zdecydowanie za dużo... [1.5]
            Opakowanie: Klasyka alebrowarowa, mi się podoba. [5]
            Uwagi: Stosunek cena/jakość, to jednak mega rozczarowanie.

Moja ocena: [3.175]
            So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!

Comment

• KDWG
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2014.03
              • 143

Ocena z ARTomatu

Kolor: Soczek, napój, coś a la multiwitamina... [3.5]
              Piana: Obfita, ale mamy tutaj kasus koli lub innej pepsi. Znika w ułamku sekundy [3]
              Zapach: Czuć te tropiki, czuć te owoce. Multiwitamina americano, no ale jest przyjemnie, bez żadnych przykrych wtrętów [4]
              Smak: Double ipa ginie w natłoku multiwitaminy. Hmm. Wlej 50 wódki w jakiś sokopodobny napój z w/w. kategorii i mamy to... Niby spoko, niby można... ale chyba nie o to chodziło? [3]
              Wysycenie: Piwo "odstane", a i tak pięknie wystrzeliło. Wrażenia artystyczne chapeau bas, ale jeżeli chodzi o CO, to zdecydowanie za dużo... [1.5]
              Opakowanie: Klasyka alebrowarowa, mi się podoba. [5]
              Uwagi: Stosunek cena/jakość, i mamy jednak mega rozczarowanie.

Moja ocena: [3.4]
              So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!

Comment