Piwo gotowe do oceny
AleBrowar, El Fruto
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnopomarańczowy, bardzo mocno zmętniony, z mnóstwem farfocli - jak wody Amazonki... [2]
Piana: Jak na coli, opada błyskawicznie. [2]
Zapach: Silnie owocowy, jak świeżo przekrojone mango. [4.5]
Smak: Owocowy, soczek multiwitamina, cytrusy, wręcz gryzą w język. Na koniec goryczka cytrusowa, średnia/wysoka. Końcówka mocno siarkowa. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W ich stylu, ale nie w moim [3]
Uwagi: Bardzo owocowe piwo o nieprzyjemnym wyglądzie. Niestety wadliwe, czuć siarkę czy coś takiego. Goryczka spora, ale nie tak, jak bym się spodziewał. Smakuje jak mocno nachmielony sok multiwitamina.
Moja ocena: [3.625]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kenny Wyświetlenie odpowiedziSmakuje jak mocno nachmielony sok multiwitamina.
Podejrzewam że to gryzienie w język to dodatek soku - często mnie coś drażni w takich piwach.Last edited by rafalek21; 2017-11-11, 00:37.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowo-błotnisty, całkowicie zmętniony. [3]
Piana: Tragedia, po kilku sekundach gładka tafla piwa. [1]
Zapach: Dość intensywny aromat mango, do tego nieco nafty. [4]
Smak: Sporo mango, słodkawe, leciutki kwasek, nafta, trochę słodowo-zbożowe, goryczka średnio-wysoka, lekko iglasta. Treściwe, alkohol dobrze ukryty. Ogólnie sporo mango i chmielu, na szczęście nie przesadzone. [4]
Wysycenie: Średnie - trochę przegazowane. [3]
Opakowanie: Po za brzydkim tłem, etykieta w porządku, komplet informacji. [3.5]
Uwagi: Miałem to piwo pominąć, ale jakoś w końcu trafiło do koszyka. Smakowo i zapachowo fajne, tylko reszta rozczarowuje. Warka 15.07.2018 (chyba druga).
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, piwo mocno zmętnione zapewne przez dodatek pulpy z mango. [4]
Piana: Średnio i grubopęcherzykowa o kolorze jasnobeżowym. Przy nalewaniu dość obfita, jednak bardzo nietrwała. [1]
Zapach: Przyjemny, dominuje bardzo dojrzałe mango, odrobina pomarańczy i cytryn. [4]
Smak: Po przyjemnym aromacie spodziewałem się ciekawych doznań smakowych. Te są niestety dość ubogie. Początkowo czuć, że piwo jest dość treściwe. Nie ma jednak słodyczy tylko szybko pojawiająca się cierpkość i ściąganie w ustach. Wyczuwalne w smaku owoce, takie jak mango, cytrusy, nieco posmaków żywicznych oraz delikatna nafta. Goryczka wyraźnie wyczuwalna, lecz dla mnie jak na ten styl zaskakująco niska. Na plus dobrze ukryty alkohol. [3]
Wysycenie: Średnie, lekko musujące. [5]
Opakowanie: Etykieta w stylu AleBrowaru, podoba mi się, to tego firmowy kapsel i pełen skład. [4.5]
Uwagi: Termin do 10.10.2018. Rozczarowało mnie to piwo, bardzo ładny aromat poza tym słabo.
Moja ocena: [3.375]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Soczek, napój, coś a la multiwitamina... Ujdzie. [3.5]
Piana: Obfita, ale mamy tutaj kasus koli lub innej pepsi. Znika w ułamku sekundy [2.5]
Zapach: Czuć te tropiki, czuć te owoce. Multiwitamina americano, no ale jest przyjemnie, bez żadnych przykrych wtrętów [3.5]
Smak: Double ipa ginie w natłoku multiwitaminy. Hmm. Wlej 50 wódki w jakiś sokopodobny napój z w/w. kategorii i mamy to... Niby spoko, niby można... ale chyba nie o to chodziło? [3]
Wysycenie: Piwo "odstane", a i tak pięknie wystrzeliło. Wrażenia artystyczne chapeau bas, ale jeżeli chodzi o CO, to zdecydowanie za dużo... [1.5]
Opakowanie: Klasyka alebrowarowa, mi się podoba. [5]
Uwagi: Stosunek cena/jakość, to jednak mega rozczarowanie.
Moja ocena: [3.175]So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Soczek, napój, coś a la multiwitamina... [3.5]
Piana: Obfita, ale mamy tutaj kasus koli lub innej pepsi. Znika w ułamku sekundy [3]
Zapach: Czuć te tropiki, czuć te owoce. Multiwitamina americano, no ale jest przyjemnie, bez żadnych przykrych wtrętów [4]
Smak: Double ipa ginie w natłoku multiwitaminy. Hmm. Wlej 50 wódki w jakiś sokopodobny napój z w/w. kategorii i mamy to... Niby spoko, niby można... ale chyba nie o to chodziło? [3]
Wysycenie: Piwo "odstane", a i tak pięknie wystrzeliło. Wrażenia artystyczne chapeau bas, ale jeżeli chodzi o CO, to zdecydowanie za dużo... [1.5]
Opakowanie: Klasyka alebrowarowa, mi się podoba. [5]
Uwagi: Stosunek cena/jakość, i mamy jednak mega rozczarowanie.
Moja ocena: [3.4]So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!
Comment
-
Comment