Nowość z Biedry. 2.49zl. Aromat marny, lecz chmiel gdzieś tam majaczy w tle.
Smak: Dość pełne (szczególnie jak na taki niski baling) słodowo słodkawe. Lekko kwiatowe i landrynkowe. Lecz o dziwo ma końcu jest chmielowa ziołowa goryczka.
Lepsze niż masowe kwaskowo puste tatrotyskolechy. Nadal to przeciętne piwo, lecz wypije je szybko i bez otrząchania.
Kolor: ciemno-żółty [4] Piana: biała, średnie pęcherze, opada w dość zauważalnym tempie do krzaczków dookoła szkła [3] Zapach: słąby, słodowo-kukurydziany [3] Smak: średnia treściwość, raczej wodniste, lekka goryczka, dość tępa i raczej z typu niemiłych czyli bardziej gorzkawa, przeciętna słodycz pochodząca od słodu bądź kukurydzy, lekkie piwniczne akcenty [2.5] Wysycenie: trochę za duże [4] Opakowanie: przeciętne etykiety Kustosza, gładki kapsel [3] Uwagi: Słabiaczek ale ujdzie
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-09-02, 21:19.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Złote, klarowne. [4] Piana: Dobrze zbudowana, składająca się z drobnych pęcherzyków, utrzymuje się do końca w formie zamglenia. [3.5] Zapach: Słodowy, chmiel majaczy lekko i daleko. [3.5] Smak: Niezbyt pełne, troszkę wodniste, słodowo, troszkę miodu czy cukierków, lekko kwaskowe. Mimo to pije się całkiem dobrze. [3] Wysycenie: Średnie, jest ok. [4] Opakowanie: Grafika to tragedia! Za to podany skład i ekstrakt. [3] Uwagi: Warka 27.03.2018
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo typu "firankowego".
Gaz - średni.
Barwa - jaśniejsze złoto.
Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment