Perun, Oblewanie Perperuny - Truskawka

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    Perun, Oblewanie Perperuny - Truskawka

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Brzoskwiniowy, lekko mętne. [4]
    Piana: Kremowa, gruba, średniowysoka, niezbyt trwała. [3]
    Zapach: Truskawka i masło, nic więcej. [1.5]
    Smak: Słodowe, lekko truskawkowe, goryczka niska, ale przyjemna, ziołowa. Miłe zaskoczenie po beznadziejnym zapachu. [3.5]
    Wysycenie: Średnie. [3.5]
    Opakowanie: Białe i czerwone barwy, brak pełnego składu, firmowy kapsel. [3.5]
    Uwagi: Piwo nazywa się Truskawa, a nie Truskawka. Owoc ten nie dominuje w smaku, a w zapachu jest skontrowany za dużym diacetylem. Piło się całkiem sympatycznie to piwo z datą do 07.05.2018.

    Moja ocena: [2.775]

    Comment

    • kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2316

      #3
      Piłem beczkową, niepasteryzowaną wersję tego piwa, w smaku przed wszystkim świeża mleczna, maślana truskawka, dobrze, że nie za słodka.
      Niezłe, ale tak na raz, bo męczy jednowymiarowość piwa (praktycznie brak goryczki).
      Browar podobno zalecał knajpom, żeby wersję beczkową sprzedawali w ciągu 2-3 dni, potem piwo mogło szybko kwaśnieć.

      Comment

      • bzium1986
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2009.06
        • 86

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi
        Browar podobno zalecał knajpom, żeby wersję beczkową sprzedawali w ciągu 2-3 dni, potem piwo mogło szybko kwaśnieć.
        Pozwolę sobie zareagować na fałszywą informację i sprostować oszczerstwo .

        W tym piwie truskawki były dodawane podczas leżakowania - fermentacja nie została wznowiona w tanku. Jako, że truskawki dostarczyły sporo cukru, to przy piwie niefiltrowanym i niepasteryzowanym (a takie jest w kegach) zalecaliśmy pośpiech, aby w kegu fermentacja nie ruszyła ponownie i nie powstał granat. Skwaśnieć nie miałoby szans

        Zdrówko

        Comment

        Przetwarzanie...
        X