Kolor: Bursztynowy, odrobinę zmętnione. [4] Piana: Kremowa, średniowysoka, trwała, słabo znaczy szkło. [3.5] Zapach: Intensywny, wyłącznie jednak cytrusy i żywica. [4] Smak: Spora pełnia słodowa, na szczęście słód karmelowy prawie nieobecny, goryczka też wysoka i jak w zapachu cytrusowo-żywiczna, trochę zalega, ale przyjemnie. [4] Wysycenie: Średnie w stronę niskiego. [4] Opakowanie: Na etykiecie kaczka jak w innych "łajdakach", pełny skład, proste wykonanie. [3.5] Uwagi: APA w doznaniach podchodzące pod AIPA, solidne piwo z długą goryczką. Warka do 24.12.2017.
Kolor: bursztynowy, zmętniony. [4.5] Piana: średniowysoka, drobno i średniopęcherzykowa, dość trwała, zostawia ślady na szkle. [4] Zapach: średnio intensywny, przyjemny, cytrusy, owoce tropikalne, sosna. [4] Smak: chmielowo-słodowy, owocowy z dość mocną, przyjemną goryczką. Balans przesunięty w stronę chmielu. Piwo jest średnio treściwe, na finiszu średnio wytrawne. [4] Wysycenie: średnie. [4] Opakowanie: słaba etykieta, podany pełny skład, kapsel bez nadruku. [3] Uwagi:
Piwo z kalendarza adwentowego
Alk 4,9%
Kolor jasno złoty
Piana drobnopęcherzykowa średnio trwała
Zapach słodowo chlebowy z chmielem
Wysycenie spore
Smak pełny słodowo chlebowy z przyjemną bardzo długą goryczką
Bardzo dobry pils...
Nieopodal Znojma w miejscowości Dobšice funkcjonuje firmowy lokal browaru Dráteník. Do dyspozycji gości spory ogródek piwny, niestety tylko z jednym parasolem, więc trochę słabo. Lokal składa się z jednej , gustownie urządzonej sali i znajduje się w piwnicy. Na kranach zastaliśmy pięć...
Osada Basznia Dolna na Roztoczu od wakacji 2022 roku oferuje pod swoją marką "Rarytasy z Roztocza" 4 piwa z Wasosza. To akurat na FB ma opisany alk. na poziomie 4,5%, więc to zapewne jakaś mało wymyślna 10°-tka. Etykieta jedna na wszystkie piwa, jak na zdjęciu poniżej. Do tego flamastrem...
Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.
Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
Comment