Piwo gotowe do oceny
Bytów Browar Kaszubski, Ciemne - Upalony Walo
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatnoczarny, nieprzejrzysty. [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, średniowysoka, trwała. [3.5]
Zapach: Słód palony, czekolada mleczna, płatki... [3.5]
Smak: Lekka wytrawność, podkreślona kawą mleczną z posmaczkiem czekoladowym, wytrawność pochodzi od słodów palonych. [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie. [4]
Opakowanie: To kolejne piwo z serii "Blok Ekipa". Na ecie właśnie... Upalony Walo. Nie moja estetyka... [3.5]
Uwagi: Całkiem fajny, klasyczny ciemniak, lekko w kierunku wytrawnym (tzn. nie jest to ulep).
Dla mnie cała ta "Blok Ekipa" to taka uproszczona, no i - właśnie - prostacka - i wulgarna wersja "Włatców Móch".
Piwa tylko na tym tracą... .
Moja ocena: [3.75]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-bordowe [3.5]
Piana: beżowa, drobna, słaba, dość szybko opada [3]
Zapach: lekki, karmelowy [3.5]
Smak: dość pełne choć momentami sprawia wrażenie rozwodnionego, w smaku leciutka goryczka, karmelowe akcenty, trochę krówki, odrobina suszonych owoców, lekko słodowo-czekoladowy posmak na finiszu [3]
Wysycenie: lekki za duże [4]
Opakowanie: beznadziejna etykieta, nie mam pojęcia kto jest celem tego piwa, firmowy kapsel [2]
Uwagi: Słaby ciemniak, bez powrotu
Moja ocena: [3.2]Last edited by becik; 2018-11-24, 13:50.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy, zmętnione z dużą ilością zawiesiny. [3]
Piana: Trudno coś o niej napisać, poza tym że jakaś była, po czym błyskawicznie zniknęła. [1]
Zapach: Słodowy z lekką nutą śliwki, nieco czekolady i aromatu podpiekanego i tostowego. Całość uzupełniona o diacetyl. [3.5]
Smak: Minimalna słodowość kontrowana kwaskowatym posmakiem. Nieco posmaków kawy, mlecznej czekolady jednak mocno rozwodnionych. Wyczuwalny posmak chmielu, goryczka lekko zaznaczona, ziołowa. [3]
Wysycenie: Zbyt niskie. [2.5]
Opakowanie: Głupkowata etykieta, choć pewnie miała być śmieszna. Brak dokładnego składu, kapsel firmowy. Kontra niechlujnie przyklejona. [3]
Uwagi: Nic ciekawego, więcej nie sięgnę po to piwo. Butelka o pojemności 0,5L, termin do 04.03.2019.
Moja ocena: [2.95]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
Comment