Piwo gotowe do oceny
Kadyk, Bzionek
Collapse
X
-
Kadyk, Bzionek
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno-bursztynowy [4]
Piana: lekkie ecru, drobno średnie pęcherzyki, utrzymuje się do końca na piwie, osadza się na szkle w postaci krzaczków [3.5]
Zapach: delikatny, słodowo-owocowo-kwiatowy [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, goryczka wyraźna i przyjemna, niezalegająca, delikatne kwiatowo-cytrusowe akcenty, dobry finisz z bazy słodowej, całość dobrze zbalansowana [4]
Wysycenie: troszkę za dużo [4]
Opakowanie: bardzo fajna seria etykiet nawiązująca do postaci ze słowiańskich wierzeń, gładki kapsel [4.5]
Uwagi: Fajne piwo, jak na początek Pale Ale smakuje, dobrze to rokuje browarowi
Moja ocena: [3.8]Last edited by becik; 2017-09-14, 21:17.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny, lekko przygaszony. [4]
Piana: Biała, drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Chmielowo-ziołowy, jakiś taki... nieciekawy. [3]
Smak: Lekka goryczka, ziołowo-łodygowa, dalekie tło ciasteczka, karmelu i chyba ślad owoców. [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Bzionek. Nie znam gościa, a on podobno mieszka pod krzakiem czarnego bzu. A to moja ulubiona konfitura... W stylu browaru, choć chyba nowsza wersja niż u becika. [4]
Uwagi: Jakoś trochę mnie to piwo rozczarowało, może zbyt chropawe nieco?
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
Comment