Kolor: pomarańczowo-rubinowy [4] Piana: jasny beż, gęsta, kremowa, drobna, długo się utrzymywała [4.5] Zapach: leciutki i milutki, owocowo-chmielowy [3.5] Smak: pełne, treściwe, dość mocna goryczka, ale nie dominująca, w ślad za nią cytrusowo-owocowe akcenty, solidna baza słodowa na finiszu, również słodowy posmak przeplatał się w trakcie picia, całość dobrze zbalansowana [4] Wysycenie: odrobina za duże [4.5] Opakowanie: etykieta z motywami słowiańskimi, na zdjęciu butelka bez etykiet bo właśnie się skończyły [4.5] Uwagi: kolejne smaczne piwo z Kadyka
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-09-27, 18:49.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Dobre piwo, bez żadnych przegięć, ale z charakterem, z wyraźną goryczką, o zauważalnej od razu ciemniejszej barwie wpadającej w rubin. Piana średnia, drobna. Wypite ze smakiem. Można powiedzieć: klasyka w swojej kategorii.
Kolor: Pomarańczowo-złoty, dość jasny. Troszkę ciemniejszy mógłby być. Piwo lekko mętne. [4] Piana: Jest bardzo dobrze. Piana biała, no leciutko beżowa. Obfita, duża, w miarę drobna i trwała. trzyma się do końca i pozostawia duże ślady na ściankach kufla. [4.5] Zapach: Średnio mocny, chmielowy (owoce cytrusowe, lekka żywica). Słodowości właściwie nie czuć. [4] Smak: Cyrusowy, leciutko kwaskowy smak. Baza słodowa trochę mała. Goryczka silna, trochę trawiasta i niestety zalegająca. Ze względu na niewielkie ciało, piwo pije się bardziej jak PA. Najbardziej przeszkadza jednak zalegająca goryczka. Ale w sumie, nie jest źle. [3.5] Wysycenie: Bardzo odpowiednie. Średnie/mocne. Drobne i ładnie trzyma się do końca. [4.5] Opakowanie: Nawet fajne. Ładne kolory, urokliwy maszkaron na pierwszym planie. Do tego parametry podane. Brak tylko firmowego kapsla. [4] Uwagi: Z pewnymi wadami, ale na dobrym poziomie piwo. Świetna piana i wysycenie. Czuć potencjał w browarze.
Comment