Piwo gotowe do oceny
AleBrowar, RIS In Peace - Summer
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny. [5]
Piana: Średnio-niska, drobna, ciemno-kremowa, średnio trwała, słabo zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Wędzona śliwka, pod nią czekolada. [4]
Smak: Dym, suszona śliwka(może lekko wędzona), gorzka czekolada, lekko palone, oleiste, średnio słodkie, goryczka średnia, przyjemne rozgrzewanie alkoholu, ciężkie. [4]
Wysycenie: Niskie - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: Całkiem ładna etykieta z kompletem informacji. [4]
Uwagi: Udane piwo, podobne do Porteru Podbitego Śliwką z Jabłonowa, chyba ciut mniej wędzone i mniej wysycone. Warka do 30.05.2018
Moja ocena: [4.025]
-
-
W tytule powinno być "Summer 2017", bo jak mniemam za rok będzie inne.
Wędzona śliwka jest delikatna i nie przykrywa reszty. Czuć, że to RIS, ale jednak trochę za słodki. Ciężkie dość. Za 16,5 PLN mogę jednak wrócić ponownie, niekoniecznie za rok.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziDruga sprawa, czy to jest produkt z Lęborka czy jednak z Gościszewa?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: pomiędzy czarnym a brązowym, nieprzenikniony [4.5]
Piana: beżowa ze średnich i drobnych pęcherzyków, opadła szybko tworząc spore bąble i dziurawiąc. [3.5]
Zapach: czuć najpierw palone słody z kawą i gorzką czekoladą na czele. Potem wchodzi śliwka i suszona (wędzona) śliwka. Lekkie muśnięcie torfowości wyczułem w połączeniu z przypalonymi kablami! Następnie alkohol. [4]
Smak: Smoliście wręcz jest od pierwszego łyku. Wyraźnie palone i ciemne nuty od-słodowe mieszają się z wędzoną śliwką i torfowością. Osłody dodaje odrobina karmelku i wsad płatków. Goryczka minimalna palona, trochę może ziołowa. Alkoholowość wyraźna, niestety również spirytusowa. [3.5]
Wysycenie: Nieco przegazowane [3.5]
Opakowanie: ładna, oszczędna w stylu etykieta i dobre info na kontrze. [4.5]
Uwagi: Do wypicia!
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
Comment