Piwo gotowe do oceny
ReCraft, Dżin IPA
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno-złoty, zmętniony [4]
Piana: jasna z drobnych pęcherzyków szybko opadła do minimalnej warstwy, tworząc ślad na szkle. [3.5]
Zapach: najpierw cytrusowy, skórki owocu cytrusowego, następnie odrobina jałowca, sosny i słodycz od słodów w tym nuta zbożowa. Po ogrzaniu wychodzą słodsze nuty owoców tropikalnych i karmelek. [4]
Smak: na pierwszym planie mamy cytrusy, skórkę cytryny, pomarańczy, grejpfruta. Cierpkości i pikantności piwu nadaje jałowiec, podbijający też efekt goryczki, która jest powyżej średniej do wysokiej. Kontrę stanowią nuty zbożowe i karmelek od słodów. [4]
Wysycenie: ciut zbyt wysokie [3.5]
Opakowanie: Proste ale fajne, dobre info na kontrze. [4]
Uwagi: Bardzo dobre piwo, które przyjemnie się pije nawet w porze jesieni.
Moja ocena: [3.925]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4]
Piana: Średnia, bardzo szybko opada. [3]
Zapach: Cytrusy, niezbyt silne. [4]
Smak: Lekko słodowy, cytrusy, ziemisto-żywiczny posmak, goryczka ziemisto-cytrusowa, średnia, długa. [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Jakoś nie odpowiada mi ten styl, lubię minimalizm, ale ich etykiety są trochę nijakie. Plus za firmowy kapsel. [3.5]
Uwagi: Jałowiec nie jest wyczuwalny w oczywisty sposób, jak np. w ginie. Ale wyraźne są ziemisto-żywiczne nuty. Zapach zupełnie inny, cytrusowy, choć mało intensywny. Dość goryczkowe i to w trochę chropowatym wydaniu. Nie jest źle, ale nie wiem, czy kupiłbym je ponownie.
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty zamglony. [4]
Piana: Biała, wysoka, drobna i trwała. [4]
Zapach: Klasyczna sosna, nie wiem, czy wyczuwam jałowcowy dżin . W tle owoce tropikalne. [4]
Smak: Ostra sosna, jakbym zakąszał korą. Zza tej ostrości wychylają się owoce. Nieźle zbilansowane. [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Typowa dla browaru nieduża pionowa eta. Tym razem na niej dżin (element baśniowy), w rogu doczepiona futbolówka . [4]
Uwagi: Piwo generalnie niezłe, choć dla mnie nieco zbyt wytrawne, zbyt ostre.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
Comment