Piwo gotowe do oceny
Browar Jana, [Piwne Podziemie] Coffeelicious Special
Collapse
X
-
Kawa, kawa i jeszcze raz kawa. W zapachu i smaku. Nuty czekoladowe, owszem, ale z wywąchaniem wanilii jest już kłpopt. Takie założenie, lecz dla mnie zbyt ciężkie i jednowymiarowe piwo, mimo iż bardzo cenię Piwne Podziemie. Nie sądze, by były to rezultat produkcji poza Rozdżałowem. -
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-brązowy, wpadający w czarny, nieprzenikniony [5]
Piana: beżowa, początkowo obfita, z drobnych i średnich pęcherzyków, opadając dziurawiła. [4]
Zapach: palonych słodów na pierwszym planie. kawa i gorzka czekolada. Dochodzi jeszcze nuta waniliowa, kakao, cappuccino i dosłownie leciutkie muśnięcie likierowej alkoholowości. Chmielu właściwie nie czuć. [4.5]
Smak: piwo jest treściwe. Na pierwszym planie ciemne i palone słody z kawą, czekoladą na czele, w słodszej wersji. Do tego nutka wanilii, cappuccino, laktoza (?). Goryczka ziołowa i palona, narasta z kolejnymi łykami. alkohol leciutko wyczuwalny poprzez szczypanie na języku i podniebieniu. [4]
Wysycenie: Średnie - optymalne [4.5]
Opakowanie: Piękna etykieta, b. dobre info. [5]
Uwagi: Bardzo fajne, degustacyjne piwo, może być wzorcem dla swojego stylu.
Moja ocena: [4.3]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czekoladowa czerń. [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, wysoka, średniotrwała. [4]
Zapach: Kawa, gorzka czekolada i chyba jakieś przyprawy... [4]
Smak: Lekki tępawy posmak ziemisty i kawy, w tle wytrawna gorzka czekolada. Wanilii też jakoś nie wyczułem. [4]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Ciemnoczekoladowa eta, stąd średnio czytelna. Choć generalnie ładna. [4]
Uwagi: Zagryzłem to piwo czekoladą i chyba przesadziłem .
Moja ocena: [4]Comment
Comment