Gzub, Saison

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Gzub, Saison

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12679

Smaczny, klasyczny saison, wyraźny w smaku, przyjemne owoce, korzenność. Piana i aromat bez zarzutu. Żywe wysycenie i trzeba uważać, bo ucieka z butelki. Poza tym wszystko ok, wypite ze sporą przyjemnością.

Przypomniał mi się ich kontraktowy debiut:

który też miałem okazję opisać tu jako pierwszy Tym bardziej mi miło, bo to też udane piwo. Mam nadzieję, że będzie na stałe w repertuarze browaru, któremu życzę tylko udanych warek

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Saison jakie chciałoby się mieć częściej pod ręką. Korzenno-przyprawowy. Mocno osadzony w klimacie domowym. W sumie prosty ale smaczny.

Comment

• Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4485

Ups, po otwarciu trochę kipiało. Piwo dość "ostre" w smaku, ale jako że nie jestem szczególnym wielbicielem saisonów, to mi odpowiada. Owszem, wyraźnie przyprawowe, ale chmiel też się przebija plus nuty fenolowe. Zapachowo dość słabo, piana obita, wolno opadająca. Muszę teraz dorwać się do ich stouta po degustacji dwóch piw i tego jestem najbardziej ciekaw.

Comment

• kenny
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2009.04
          • 712

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy, mocno zmętniony, mnóstwo farfocli. [3.5]
          Piana: Gigantyczna, sama ucieka z butelki, utrudnia nalewanie, początkowo w półlitrowym szkle miałem 90% piany... [1]
          Zapach: Słaby, fenole i przyprawy. [3]
          Smak: Słodowy, kwaskowy, pieprzny, lekko przyprawowy i drożdżowy. Końcówka szorstka, goryczka niska. [3]
          Wysycenie: Zbyt duże, piwo dynamicznie ucieka z butelki... [1]
          Opakowanie: Mała butelka, etykieta szału nie robi, trochę budżetowo wygląda. [3]
          Uwagi: Smak średni, nie zapada w pamięć, za to fontanna piany uciekającej z butelki już tak. Data do 12/8/2018.

Moja ocena: [2.725]

Comment

• MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mętne, bursztynowe. Osad zostawiłem w butelce. Wygląda apetycznie. [4]
            Piana: Bardzo duża, drobniutka, minimalnie beżowa. Sztywna. Nalewając można ją "rzeźbić". No, może nawet za duża ta piana. [4.5]
            Zapach: Przyjemny, słodowy, owocowy, lekko przyprawowy. Średnio/mocno intensywny. [4]
            Smak: Orzeźwiający, owocowy, leciutko kwaśny. Na początku odrobinę przypraw, kolendra, pieprz. Korzenny. Goryczka wyraźna, lekko zalegająca. [4]
            Wysycenie: Trwałe, drobne. Początkowo może ciut za silne. [4.5]
            Opakowanie: Oryginalna grafika, dobre wykonanie, parametry podane. Brak jedynie firmowego kapsla. [4]
            Uwagi: Moim zdaniem całkiem udane piwo. Czuć, że to Saison. Orzeźwiające.
            Butelka 0,5l, 2019.01.23

Moja ocena: [4.075]
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

Przetwarzanie...
            X