Piwo gotowe do oceny
Zamkowy, Nowa Anglia z Cieszyna
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisto-pomarańczowy. Opalizująca ale nie mętny [4]
Piana: Biała, drobna, średniowysoka, dość długa [4]
Zapach: Dość mocny i wyraźny aromat owoców, głównie słodkich, tropikalnych, szczypta żywiczności. Po sporym ogrzaniu wyszła ciekawa nuta świeżo ściętej trawy [4]
Smak: Średnio pełne. Słodowość z akcentem biszkoptowym. Goryczka średnia, nieco zalegająca, łodygowa [3.5]
Wysycenie: Co najwyżej średnie, dobre [4]
Opakowanie: Klasyka zamkowego. Ma plusy (spójna linia, kapsel), ma minusy (mało czytelna grafika, opisy, kontra) [3.5]
Uwagi: Beczka i butelka wypadły podobnie.
Piwo na plus ale raczej nie wyróżni się z tłumu. Za 7-8 zł w butli czy 12-13 zł z kranu bywają ciekawsze NEIPA
Moja ocena: [3.775]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nasycony złoty, klarowny. [4]
Piana: Biała, drobna, wysoka i całkiem trwała. [4]
Zapach: Chmiel, sosna i zioła z akcentem trawiastym. Lekki powiew słodkich owoców. [3.5]
Smak: Goryczka, która narasta, ale nie przekracza granic. W tle lekka słodycz owoców tropikalnych. [4]
Wysycenie: Mnóstwo gazu w bąbelkach, ale w paszczy średnio. [4]
Opakowanie: W serii browaru, choć mało estetyczne wrażenie ogólne - niska jakość papieru. [3.5]
Uwagi: Kolejne przyzwoite i ciekawe piwo "kraftowe" z niekraftu.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Bradzo ładny aromat, klasycznie IP=owy, łagdodny, z nutami słodkimi i wyraźnie owocowymi, dość dobrze też wyczuwalne świeże nuty igalste. Dość gęsta piana, zostawiająca ślady na szkle. Koloro pomarańczowy przechodzący w jasnobrunatny.
Przyjemne smakowo, goryczka z owocowością w tle, nie mogę jednak uwolnić się od "cieszyńskiej" sugestii obecności żelaza.
Bardzo przyzwoite piwo.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złote, opalizujące [4.5]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, trwała [4]
Zapach: Cytrynowo i cytrusowo. Pudrowe cukierki i trochę nafty [4.5]
Smak: Goryczka wyczuwalna, średnia. Grejfrut z pieprzem kolorowym, lekkie pieczenie w przełyku. [4.5]
Wysycenie: Średnie, jest ok [4.5]
Opakowanie: Seryjne, ładne. [4]
Uwagi: Warka: 27.05.2018
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
Comment