Gloger, Stary Lamus - Black IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Gloger, Stary Lamus - Black IPA

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bliski czarnego ale dość wyraźnie prześwitujący rubinem [4]
    Piana: Jasnobrązowa piana. Drobna, niska i bradzo krótka [3.5]
    Zapach: Słodki karmel, trochę kawy i czekolady. Chmielu malutko, ledwie tchnienie trawy i leciutkiej żywicy [3.5]
    Smak: Słodowa baza nieco karmelowa, wyraźnie kawowa i czekoladowa, w końcówce wyraźny popiół. Goryczka średnia, nieprzyjemna zwłaszcza w końcówce, kiedy to przybiera smak gorzkiego zielska [3.5]
    Wysycenie: Ciut za wysokie ale w normie [4]
    Opakowanie: Grafika niezła. Niby sporo informacji, historyjki, ideogramy a pełnej informacji o składzie nie ma [3.5]
    Uwagi: Ocena za aromat nieco zawyżona ale dać 3,0 mimo wszystko nie wypada.

Ot, takie piwo na trzy plus, za 5 zł z hakiem, z hipermarketowej promocji można pić, przy standardowych 7,50 zł niekoniecznie

Moja ocena: [3.55]

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Pankracy
      Węgrów, Kowalska 3, Stary Browar
      Pankracy
      Restauracja w wyremontowanym i rozbudowanym o "nowoczesną stodołę" budynku dawnego browaru klasztornego reformatów. Historyczny obiekt z 1824 roku niestety nie mieści w sobie minibrowaru. Jest natomiast (co w Węgrowie niezwykłe) ciekawy wybór piw. A dlaczego ciekawy? Ponieważ z Książęcego...
      2023-11-21, 13:09
    • dyczkin
      Gloger, Stary Lamus
      dyczkin
      Piwo gotowe do oceny
      2016-05-09, 08:47
    • heckler
      Prušánky, Prušánky 132, Pivovar Starý Dvůr
      heckler
      Prušánky to kolejna Czeska pipidówka w której otwarto browar i pomimo, że otwarto go w pensjonacie jest to na prawdę dziwne miejsce. Całość, czyli browar, pensjonat i restauracja nosi dumną nazwę Starý dvůr, a jak się okazuje mieści się on w odnowionym, starym budynku administracyjnym...
      2020-02-07, 07:02
    • dadek
      Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
      dadek
      Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
      2022-04-08, 01:05
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...