Piwo gotowe do oceny
BeerLab, [Rockmill] Episode 10: Rauchbock
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, nieprzejrzysty. [4]
Piana: Kremowobeżowa, bardzo drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Słodowy, z nutą winną, i z dość delikatną, taką w sam raz , nutą wędzoną w typie serowym. [4]
Smak: Wyważony słodowo-karmelowy z jednej strony, z drugiej wytrawna orzechowość, do tego dochodzi bardzo miła memu podniebieniu wędzonka. Wszystko lekko lepkie, oleiste. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Proste, wręcz zbyt proste wzornictwo, jak na takie piwo. Litery w serii "Beer Wars", rockmill-owy wiatrak. Jednak spodziewałbym się jakiegoś zadziornego kozła... [4]
Uwagi: Naprawdę, nie spodziewałem się, że dzisiejszego wieczoru napiję się tak smakowitego i sympatycznego piwa.
Kto lubi wędzonki i koźlaki - po to piwo, biegiem, marsz!
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy, nieprzejrzyste. [4]
Piana: Jasnobeżowa, mało obfita i dość nietrwała. [3.5]
Zapach: Piękny, złożony zapach. Wędzonka ogniskowa, śliwki, słodowość, nieco ciemnego chleba. [4.5]
Smak: Smaczne, koźlakowe, treściwe, jednak mam wrażenie, że lekko w kierunku wytrawnym. Jest w smaku słodowość, nuty chlebowe i suszonych owoców. Czuć wyraźną, lecz nienachalną ogniskową wędzonkę. Goryczka lekko zaznaczona, jednak dobrze dopasowana. [4]
Wysycenie: Średnie, lekko podszczypujące. [4.5]
Opakowanie: Nie podoba mi się i według mnie nie pasuje do wędzonego koźlaka. Brak pełnego składu, kapsel czarny golas. [2]
Uwagi: Termin do 05.10.2018. Smakowity wędzony koźlak, warto spróbować. Zakupione w Drink-Hala we Wrocławiu.
Moja ocena: [4.05]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny brąz, nieprzejrzysty. [4]
Piana: wysoka, drobna, gęsta, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, na pierwszym planie przyjemna wędzonka, słodowość, nuty opiekane i owocowe. [4]
Smak: słodowy, wędzonka, skórka chleba, suszone owoce, lekki karmel. Wszystko dopełnia lekka, przyjemna goryczka. Piwo jest średnio treściwe i smaczne. [4]
Wysycenie: średnie. [5]
Opakowanie: brzydka etykieta, niepełny skład, kapsel bez nadruku. [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
Comment