BeerLab, [Rockmill] Episode 10: Rauchbock

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

BeerLab, [Rockmill] Episode 10: Rauchbock

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

Klasyczny, przepyszny bock z wyraźną a jednocześnie lekką wędzonką. Zdecydowanie udana odpowiedź na Schlenkerle. Brawo.
    Pite z beczki w Craft Beer Muranów, a nie prowadziłem notatek więc nie oceniam w Artomacie.

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Ocena z ARTomatu

Kolor: Brązowy, nieprzejrzysty. [4]
      Piana: Kremowobeżowa, bardzo drobna, wysoka i trwała. [4]
      Zapach: Słodowy, z nutą winną, i z dość delikatną, taką w sam raz , nutą wędzoną w typie serowym. [4]
      Smak: Wyważony słodowo-karmelowy z jednej strony, z drugiej wytrawna orzechowość, do tego dochodzi bardzo miła memu podniebieniu wędzonka. Wszystko lekko lepkie, oleiste. [4.5]
      Wysycenie: Średnie. [4]
      Opakowanie: Proste, wręcz zbyt proste wzornictwo, jak na takie piwo. Litery w serii "Beer Wars", rockmill-owy wiatrak. Jednak spodziewałbym się jakiegoś zadziornego kozła... [4]
      Uwagi: Naprawdę, nie spodziewałem się, że dzisiejszego wieczoru napiję się tak smakowitego i sympatycznego piwa.
      Kto lubi wędzonki i koźlaki - po to piwo, biegiem, marsz!

Moja ocena: [4.2]

Comment

• grodek
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2015.06
        • 527

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnobrązowy, nieprzejrzyste. [4]
        Piana: Jasnobeżowa, mało obfita i dość nietrwała. [3.5]
        Zapach: Piękny, złożony zapach. Wędzonka ogniskowa, śliwki, słodowość, nieco ciemnego chleba. [4.5]
        Smak: Smaczne, koźlakowe, treściwe, jednak mam wrażenie, że lekko w kierunku wytrawnym. Jest w smaku słodowość, nuty chlebowe i suszonych owoców. Czuć wyraźną, lecz nienachalną ogniskową wędzonkę. Goryczka lekko zaznaczona, jednak dobrze dopasowana. [4]
        Wysycenie: Średnie, lekko podszczypujące. [4.5]
        Opakowanie: Nie podoba mi się i według mnie nie pasuje do wędzonego koźlaka. Brak pełnego składu, kapsel czarny golas. [2]
        Uwagi: Termin do 05.10.2018. Smakowity wędzony koźlak, warto spróbować. Zakupione w Drink-Hala we Wrocławiu.

Moja ocena: [4.05]
        604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• yaro74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2012.09
          • 2089

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemny brąz, nieprzejrzysty. [4]
          Piana: wysoka, drobna, gęsta, niezbyt trwała. [3.5]
          Zapach: średnio intensywny, przyjemny, na pierwszym planie przyjemna wędzonka, słodowość, nuty opiekane i owocowe. [4]
          Smak: słodowy, wędzonka, skórka chleba, suszone owoce, lekki karmel. Wszystko dopełnia lekka, przyjemna goryczka. Piwo jest średnio treściwe i smaczne. [4]
          Wysycenie: średnie. [5]
          Opakowanie: brzydka etykieta, niepełny skład, kapsel bez nadruku. [2.5]
          Uwagi:

Moja ocena: [3.925]

Comment

Przetwarzanie...
          X