Piwo gotowe do oceny
Zodiak, [Rzeka Piwa] Prabóbr
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor ciemno-brązowy, pod światło miedziany, zmętniony. [4.5]
Piana: écru, początkowo obfita, z drobnych i średnich pęcherzyków. [4.5]
Zapach: intensywny, nuty kawowo-czekoladowe i prażone mieszają się ze słodszymi: karmelkiem, czerwonych owoców, likierowym alkoholem, a nad tym unosi się zapach chmieli: cytrusowych i owoców tropiku plus żywiczne i ziemiste. [5]
Smak: lekko wytrawne. Piwo jest sycące, gęste wręcz. Dominują słody prażone i ciemne z kawą i czekoladą na czele, osłodzone karmelkiem. Wchodzi szybko pikantna goryczka, podbita nutą likierowego alkoholu [4.5]
Wysycenie: Średnie - optymalne [5]
Opakowanie: Miła dla oka grafika plus b.dobre info. [5]
Uwagi: Najlepsze w stylu jakie piłem.
Moja ocena: [4.725]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brodzislaw Wyświetlenie odpowiedzi
W jakim stylu?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziW jakim stylu?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Gatunek: Ciemne górnej fermentacji
Ekstrakt: 23% wag.
Alkohol: 10.5% obj. / 7.875 % wag. (max)
No ciekawe co to może być za styl..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
To fakt, bo z recenzji wynika czarno na białym jakiś potężny porterek
Na etykiecie że Cascadian Dark Ale czy też Black India Pale Ale, choć niektórzy już teraz styl nazywają American Black Ale, choć dla samych Amerykanów stylem jest Specialty IPA, aczkolwiek powinny być użyte chmiele z północnego zachodu: Amarillo, Cascade, Centennial, Chinook, Columbus, Crystal, Simcoe, ale te parametry...Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
Comment