Piwo gotowe do oceny
Waszczukowe, American Pils
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, wolałbym niższe zmętnienie. [3.5]
Piana: Biała, bardzo wysoka i trwała. Pęcherzyki, o dziwo, jednak grube. Szkło znaczy. [4.5]
Zapach: Delikatne cytrusy, takie bardziej słodkie jak pomarańcza i mandarynka, następnie też bardzo wyraźne liczi. [4.5]
Smak: Niska pełnia słodowa, ale wodniste nie jest, zdecydowana i silna goryczka w postaci cytrusów, a potem nawet pestki. Jak na pils za dużo goryczki, tak smakuje niejedno AIPA. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Bardzo prosta etykieta, podane są chmiele. [4]
Uwagi: Piwo do polecenia dla hopheadów. Termin do 18.08.2018.
Moja ocena: [4.2]
-
-
Barwa bardzo jasnosłomkowa. Pierwsze wrażenie przy nalewaniu takie, że jest to pszeniczniak.
Piana gęsta, niezbyt trwała. W zapachu nie wywąchałem tylu owoców, co w ocenie powyżej, dała się też wyczuć taka lekko kwaskowata nuta plus lekka słodowość i mineralność. Rzeczywiście, bardzo wysoki poziom goryczki, w miarę picia jeszcze narastający.
Warka do 24.07. 2019.
Comment
-
-
Kolejne podejście. Początkowo czuć zaokrągloną nutę słodową, w miarę picia goryczka narasta, staje się bardziej głęboka, ziołowo-matowa, z lekkim piołunowym akcentem. Niska treściwość, stosunkowo niskie wysycenie, piana stosunkowo mało obfita, drobna.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowy, zamglony. [4]
Piana: średniowysoka, średnio pęcherzykowa, niezbyt trwała, ładnie oblepia szkło. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, cytrusowy i lekko słodowy. [3.5]
Smak: cytrusy, słód i lekka goryczka. Piwo jest nisko treściwe, dobrze pijalne i niezłe w smaku. [3.5]
Wysycenie: nieco za niskie. [3.5]
Opakowanie: kiepska etykieta, sporo informacji, prawie pełny skład, kapsel z napisem graj w kapsle. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
Comment